Ny återvinningsstation med nya containrar

Återvinningsstation Borggård Foto: Alfred Fransson

Nu har FTI en ny återvinningsstation i Staffanstorp på Borgårdsallé. Stationen har en ny sorts containrar som tar mindre plats och är lättare att tömma. Det går att lämna alla sorters förpackningar och tidningar på stationen.

De nya containrarna hade smygpremiär i Hjärup när återvinningsstationen kom tillbaka till Banvallsvägen då vissa av de containrarna är av den nya sorten. Framöver kommer alla nya återvinningsstationer ha den nya sortens containrar som töms med kranbil. Detta gör det enklare att hitta lämpliga platser för återvinningsstationer eftersom bilen som tömmer har lättare att komma fram. Containrarna är något mindre än de gamla, vilket underlättar ytterligare.

FTI – Förpacknings- och tidningsinsamlingen är ett företag inom återvinningsbranschen som har till uppgift att se till att förpackningar och tidningar i Sverige samlas in och återvinns, kontakt 0200 – 88 03 11.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Ny återvinningsstation med nya containrar

 1. Hej!

  Jag undrar även om vi som bor ute vid Gamla Lundavägen/ Bergströmshusen skall få en återvinningsstation någon gång. Vi börjar bli rätt många som bor där ute.

  1. Hej Martin,

   I dagsläget har vi inga planer på en återvinnigsstation vid Gamla Lundavägen/Bergströmshusen. Det betyder inte att det kanske kommer komma en där i framtiden.

   Med vänliga hälsningar

   Olivia, Miljö- och Avfallsingenjör
   Staffanstorps kommun

 2. Det står i texten ovan att de nya containrarna är något mindre än de gamla. Jag hoppas att de i så fall även kommer att tömmas något oftare än de gamla, med tanke på att det flera gånger hänt att man fått ta med sig sitt skräp hem igen eftersom en del av containrarna varit överfulla, framförallt de för papper/tidningar.

  1. Hej Anna,

   Det stämmer att containerna är något mindre, tömningsintervallet för dem är ändrat för att passa volymen.
   Det är FTI som har ansvaret för återvinningstationerna ska tömmas så det passar användningen så har du några funderingar kan du alltid kontakta dem på telefonnummer 0200 – 88 03 11

   Med vänliga hälsnignar

   Olivia, Miljö- och Avfallsingenjör

   Staffanstorps kommun

 3. Jättebra med ny funktionell återvinningsstation. Hur blir det med återvinningsstationen intill Järnvägskrogen i Staffanstorp? Kommer kommunen att att fixa de vattenfyllda ”bombhålen” så den går att använda även i dåligt väder?

  1. Hej Staffan,

   Vi är medvetna om att underlaget för återvinningstationen vid Järnvägskrogen inte är bra. Vi jobbar på en lösning men jag kan tyvärr inte ge dig en tidsram i dagsläget.

   Med vänliga hälsningar

   Olivia, Miljö- och Avfallsingenjör
   Staffanstorps kommun