Caféstart i rådhuset på måndag morgon!

Ali Mohammed, välkänd profil och grönsakshandlare i Staffanstorp som nu startar kafé och lunchrestaurang i rådhuset. Foto: Ivar Sjögren

Äntligen är det dags! På måndag morgon 23 september klockan åtta öppnar Staffanstorps café & salladsbar i rådhuset i Staffanstorp.
– Vi ska servera frukost, mellanmål, lunch, kaffe och kakor, berättar den nye caféarrendatorn Ali Mohammed.

Det är en efterlängtad servering i bottenplanet i rådhuset som nu drar igång. Planerna har funnits länge.

– Nu har vi äntligen hittat rätt person som ska driva kaféet och ytterligare levandegöra Torget, helt i linje med den ambition kommunen har, säger verksamhetschefen för kultur och fritid Johan Rasmussen.

Frukost, lunch och kaffe

Det är en välkänd och populär person i Staffanstorp som nu tar steget in i rådhuset. Det är få som inte känner Ali Mohammed som drivit grönsakshandeln Staffanstorps Frukt & Grönt på Torget i snart tolv år.

– Detta ska bli roligt, säger han. Kommunen behöver ett kafé här. Vi hoppas att staffanstorpsborna och de kommunanställda blir stamkunder.

Ali ska driva kaféet tillsammans med sin kusin Uriu Ahmad. Den välkände staffanstorpsprofilen ska själv arbeta i kaféet, främst på luncherna.

– Vi blir främst ett frukost-, lunchställe och kafé och ska varje dag servera en fräsch salladsbuffé med svenska grönsaker och till exempel kyckling, kalkon och räkor, men även smörgåsar, kaffe och annat, säger han.

Ali lovar fräscha salladsgrönsaker varje dag ur sitt eget utvalda sortiment.

– Det blir närodlat så ofta det är möjligt säsongsmässigt, säger han.

Ali Mohammed. Foto: Ivar Sjögren Ali Mohammed. Foto: Ivar Sjögren

Öppet från kl 08

Kaféet ska vara öppet dagtid från klockan 8 på morgonen och ska även samarbeta med biblioteket och medborgarkontoret.

– Det kommer troligen att hända olika saker i kaféet då och då, olika evenemang, författarträffar och kanske livemusik ibland. Vi tror stenhårt på den här satsningen som Ali ska göra, säger verksamhetschef Johan Rasmussen.

Text: Ivar Sjögren