Industriföretag möter framtidens arbetare

Industrinatten Foto: IUC

Den 22 oktober mellan klockan 9 –17 anordnas Industrinatten, en årlig prova på-mässa på Slagthuset i Malmö där ungdomar i åk 9 och gymnasiet får möjlighet att upptäcka en värld av ny teknik, innovation och spännande industri.

– Det finns en uppfattning om att industrin är smutsig och arbetet tungt, men det stämmer inte idag. Här får de unga en chans att se en möjlig framtid och ett möjligt yrkesval. Vi ser ett problem för våra företag i största allmänhet att hitta rätt kompetens och i synnerhet för industrin. Genom att vara med och visa upp sin verksamhet så bygger man möjligheter för framtiden, säger Annika Wallin Jalgén, vd för Business Port Staffanstorp.

Engagerade industriföretag från bland annat Staffanstorps kommun öppnar sina dörrar, visar upp sin verksamhet och får träffa framtidens medarbetare – de unga. Efter besöket på mässan väntar ett antal chartrade bussar som var och en kör ut till två företag, som öppnar sina dörrar för studiebesök med rundvandring och frågestund.

– Staffanstorps kommun har möjlighet att skicka omkring 40 elever till mässan. Den kvoten brukar fyllas. Varje år är det mellan två-tre företag ifrån Staffanstorp som ställer upp och öppnar upp sina verksamheter. Det är förenat med både en anmälningsavgift och arbetskraftsresurs för att ställa upp så det passar inte alltid alla att vara med, men vi är glada för att företagen vill ställa upp, säger Annika Wallin Jalgén.

Industrinatten 2019 är ett initiativ av IUC Syd, MalmöLundregionen och flera olika stiftelser och partners.

Läs mer om Industrinatten här eller på Business Port Staffanstorp hemsida.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Blanketter/e-tjänst

  pool

  Staffanstorps kommun har ingen e-tjänst, men håller för närvarande på att utveckla sina e-tjänster. Letar du efter blanketter kan du hitta dessa här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »