Feststämning när förskola invigdes

Invigning av Ängslyckans förskola 2019. Foto: Andreas Holm

Till tonerna av Rimstad Rockerz ”Välkommen till Ängslyckan” fick barnen från Ängslyckans förskola klippa invigningsbandet till en av kommunens nyaste förskolor.

Fredagen den 13 september var det feststämning i Hjärup. Barnen bjöd på sång och dans när förskolans egen låt spelades upp. Efteråt vankades både bubbel i form av läskedryck och fika.

– Nu kom dagen vi längtat efter. Verksamheten har fått vara med i byggprocessen för nutidens och framtidens förskola, sa Linda Delveus innan det röda invigningsbandet klipptes.

Utbildningschef Krister Åkesson och Åsa Ekstrand (M), ordförande i utbildningsnämnden höll tal och delade ut en gåva, ett äppelträd som symboliserar både kunskap och gemenskap, till förskolan och rektor Linda Delveus.

På Ängslyckans förskola går 201 barn fördelat på tio avdelningar. Men redan vid årsskiftet växer förskolan med ytterligare två avdelningar.

– Det här är en magisk tid i barnens värld, allt kan hända här. Här får man vara den man är, och blir den man vill vara, sa rektor Linda Delveus som i sitt tal tackade alla barn, medarbetare och föräldrar som varit med på resan till den nya förskolan.

Intresserad av att lyssna på Ängslyckans låt? Den finns på Spotify och du kan lyssna genom att klicka här.

Text: Andreas Holm, StaffanstorpsAktuellt

Ängslyckans förskola, kollage. Foto: Andreas Holm Kollage från Ängslyckans förskola. Foto: Andreas Holm

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »