Missfärgat vatten i Staffanstorp

Foto:Lars Owesson Sydvatten

Dricksvattnet i Staffanstorp är missfärgat på grund av inkoppling av ny vattenanslutning vid Västanvägen.

Arbetet kommer att pågå idag och under morgondagen. Om arbetet fortlöper som planerat kommer vattnet återställas till det normala under morgondagen. Om möjligt undvik att tvätta, speciellt vittvätt.

Vattnet är inte farligt att dricka.

PEAB Sverige AB, Lars-Peter Lindqvist, 0733-37 48 10

 

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Missfärgat vatten i Staffanstorp

 1. Hej,

  Är detta nu återställt eller är vattnet fortfarande missfärgat. Kan man dricka det?
  Jag råkade komma åt Staffanstorps hemsida och läste om detta. Annars hade jag inte fått reda på det. Varför rekommenderades Ulf att koka vattnet om det inte är farligt att dricka det (som det står ovan)? Missledande information tycker jag. Jag hoppas bara att det är löst! Borde ni inte komma ut med mer info om detta varken det är löst eller inte?

  Tack på förhand!

  Med vänlig hälsning
  Thea Pavlou

  1. Hej Thea

   Vattnet är återställt och det har inte varit någon fara att dricka vattnet. Varför och om Ulf blivit rekommenderad att koka vattnet vet jag inte.
   Vi tar självklart åt oss av kritiken och har det med oss framöver.

   M.v.h Joakim, Tekniska avdelningen

 2. I morse upptäckte vi att avloppsvatten på Ringdansvägen var ljusbrunt. När vi ringde kommunen, fick vi inget besked om hur länge det skulle vara, men rekommenderades att koka dricksvattnet för säkerhets skull.
  Ett par timmar senare fann vi att även dricksvattnet var brunt. Jag ringde då igen och efter en längre diskussion kopplades jag vidare till någon som kunde ge korrekt information – nästan.
  När nu sent omsider information läggs ut på kommunens hemsida, är det inte längre aktuellt att arbetet blir klart under dagen utan i bästa fall under morgondagen. Tyvärr hann vi köra en vittvätt innan vi upptäckte att även vattnet i kranarna var brunt.
  Det är oacceptabelt att skicka ut missfärgat vatten i flera dygn utan att informera i förväg. Svagt!

  1. Hej Ulf
   Eftersom ledningsarbetet inte medför att vattnet behövs stängas av för någon medborgare så gjorde kommunen bedömningen att någon information i förväg till boende inte behövdes.
   Kommunen visste inte på förhand att ledningsarbetet skulle medföra missfärgat vatten. Om vi visste att det förelåg risk för missfärgat vatten vid detta ledningsarbete hade vi gått ut med information på hemsidan tidigare.
   Vi beklagar olägenheten.

   Vänligen Tekniska avdelningen, Staffanstorps kommun


 • Blanketter/e-tjänst

  pool

  Staffanstorps kommun har ingen e-tjänst, men håller för närvarande på att utveckla sina e-tjänster. Letar du efter blanketter kan du hitta dessa här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »