Välkommen till frukostseminarium med Svensk Handel

Frukost. Foto: Pixabay

Handeln har en central roll i att skapa hållbara attraktiva städer för såväl invånare, besökare som företag. Men just nu står handeln mitt i en strukturomvandling. Hur vi handlar, var vi handlar och hur varorna når oss har snabbt förändrats, och just nu går förändringen snabbare än någonsin. Det pratar vi om på frukostseminarium den 16 oktober.

Hur kommer framtiden se ut när konsumenterna har fler kanaler att handla genom än tidigare? Vad händer med handelsföretagen när kunder enkelt kan jämföra varor och priser för varor från hela världen? Hur påverkar det våra städer, och finns det något vi kan göra för att bibehålla trevliga, livfulla handelsplatser?

Läget i handeln

På detta frukostseminarium den 16 oktober presenterar Marie Enhörning, näringspolitisk expert på Svensk Handel, organisationens rapporter ”Läget i Handeln 2019”, ”Det stora detaljhandelsskiftet” och ”Den fysiska handeln i en digitaliserad värld”.

Stundtals har det funnits spekulationer om att den fysiska handelsplatsen helt kommer att utraderas. Är det verkligen så? Svaren får vi från rapporterna.

Seminariet vänder sig till dig som har intresse av handeln – handlare, fastighetsägare, kommun, politik med mera!

Varmt välkomna att diskutera handeln i Staffanstorp med oss – tillsammans skapar vi vårt näringsliv! Klicka här för att anmäla dig.

Text: Annika Wallin Jalgén, Business Port Staffanstorp

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »