Detaljplan för Hjärup nordost etapp 4 har vunnit laga kraft

Detaljplanen har antagits av Stadsbyggnadsnämnden den 11 september 2019 och vann laga kraft den 11 oktober 2019.

Syftet med projektet är att möjliggöra utbyggnaden av den fjärde och sista etappen av Hjärup NO, i enlighet med det planprogram för området som godkändes av kommunstyrelsen 2013-12-09.

Planförslaget möjliggör för utbyggnad av handel och verksamheter i Hjärups nordöstra del. I den västra delen av planområdet planeras för utjämningsmagasin för att hantera dagvattnet som genereras inom planområdet. Handelsområdet och bebyggelsen utformas på ett omsorgsfullt sätt.

Klicka här för planhandlingar.

För frågor om utbyggnaden av handelsområdet kontakta Mimsinvest.

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Detaljplan för Hjärup nordost etapp 4 har vunnit laga kraft

 1. Hej.
  Vilka verksamheter är klara redan ?
  Woody blir väl inget efte de köptes av Beijer.

  Coop
  Padel
  STC gym
  Fler ?

  1. Hej Fredrik

   Tack för din kommentar!

   Kontakta gärna Mimsinvest för frågor om verksamheterna då det kan komma att ändras och inte är något vi styr i just detaljplanen.

   http://www.mimsinvest.se/

   Med vänlig hälsning

   Susanna

 2. Hej,
  Enligt information från Mimsinvest då väntar dom fortfarande på vissa besked från kommunen innan bygget kan börja (även om planen har hunnit vinna laga kraft). När kommer kommunen att ta tag i dom kvarstående bitarna?

  Vi är många i byn som väntar.
  mvh,
  Björn

  1. Hej Björn!

   Tack för din kommentar!

   Projektet arbetas vidare med på kommunen med projektering och utbyggnad av allmän plats.

   Med vänlig hälsning

   Susanna


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »