Ombyggnad av Genvägen

Trafikavspärrning Illustration: Alva Esping

Tisdagen den 29 oktober börjar arbetet med ombyggnad av Genvägen. Vägen kommer att flyttas söderut till grönområdet parallellt med cykelvägen. Arbetet kommer att pågå fram till sommaren 2020.

Genvägen och gång – och cykelvägen kommer att stängas av i omgångar under arbetets gång. Information om detta kommer att komma efterhand som arbetet fortskrider. Detta är ett led i byggandet av Gullåkraskolan, du kan se gällande detaljplan här.

Genvägen kommer att bli smalare med en trädallé på södra sidan. Gång- och cykelvägen på södra sidan kommer att förlängas mot Norra Lundavägen. På norra sidan om Genvägen kommer det att anläggas en gångvägen mellan skolan och Norra Lundavägen

Vi hoppas på förståelse för de störningar som kommer att uppstå under arbetets gång. Följ väganvisning eller välj gärna annan väg om möjligt.

Arbetet utförs i samarbete med Veidekke

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Ombyggnad av Genvägen

 1. På grund av den obefintliga vägskyltningen kring Genvägen och avstängningen mellan Åkershusvägen och Lundavägen används cykelbanan mellan Wibergs väg och Åkershus flitigt av bilister som inte kör den 2km långa omvägen som krävs (om man nu känner till avstängningen och inte råkar köra in i återvändsgatorna..). Trafikhinderna som tidigare suttit mot Wibergs väg plockades bort i samband med VA-arbetena på cykelbanan och har inte återmonterats. Ska det krävas en olycka innan kommunen agerar?

  Det är även en tidsfråga innan en olycka händer på Genvägen eftersom gatubelysningen är släckt och entreprenören låter materiel och maskiner ligga ut i körbanan utan uppmärkning.

  Till sist är det anmärkningsvärt att man inte märker upp det nya farthindret på Lundavägen/Genvägen på något vis…

 2. Hej.
  Jag bor på Segmentvägen på Trekanten och störs inte speciellt av arbetet. Jag och mina grannar har dock synpunkter på städningen av vägarna.
  Det åligger väl entreprenören att städa och göra rent vägarna när de genom schaktkörning mm smutsat ner dem, en sopmaskin som kör över vägarna efter varje arbetsdag är helt nödvändigt!
  Det ligger en hel del byggnadsmaterial helt öppet utmed Genvägen också och det skall hägnas in med i alla fall byggstaket. Utmärkningen av arbetsplatsen är dessutom bristfällig och skulle inte klara en inspektion från arbetsmiljöverket. Tydlig utmärkning så man inte av misstag kör på diverse grus och jordhögar då det är mörkt. Hur ser TA-planen ut? Tacksam för snabb återkoppling. Mvh Erik.

 3. Hej
  Vi ber om ursäkt för att informationen inte uppdaterats.
  Genvägen kommer att vara avstängd tills nästa vecka.

  Om byggnationen av Gullåkraskolan går som planerat kommer Genvägen att stängas för genomfartstrafik i december då nuvarande Genvägen ligger på skolans fastighet. Den nya Genvägen kommer att vara helt klar senvåren 2020.

  Hälsningar
  Kerstin Jensen, projektledare

 4. I nyheten ovan står det att Genvägen kommer att stängas av i omgångar under arbetets gång, och att information om detta kommer efterhand.

  Nu är Genvägen avstängd sedan igår, och jag kan inte hitta någon information om detta här på sidan. Det är ganska viktigt för oss som nyttjar vägen dagligen att få information om detta för att planera vår vardag.

  De sista dagarna innan avstängningen gjordes var den tillfälliga lagningen av vägen i höjd med Wibergs väg i bedrövligt skick. Är det kommunens eller entreprenörens ansvar att vägen hålls i körbart skick fram tills den permanenta ytbeläggningen är gjord? Vem gör tillsyn och åtgärd av detta så att vi slipper en puckelpist framöver?

 5. Hej, skulle ni kunna göra ytterligare en infart till åkershusområdet, från bråhögshållet också, då det är som att ha en motorväg utanför våra hus och lägenheter på åkershusvägen. Alla som bor i området kör på den vägen, inkl. alla i lägenheterna, vilket genererar enormt mycket trafik som stör, speciellt då uteplatserna ligger precis bredvid vägen, även den stora lekplatsen där barn leker ligger precis bredvid denna vägen, väntar bara på att någon ska bli påkörd av alla som kommer i 70-80 km/h på den vägen. Hjälper inte med farthindret heller.

  Men ni måste införa en infart till från andra sidan, hade blivit mycket bättre för oss som bor i närheten av genvägen.

  Mvh

  Lennie Nilsson

  1. Hej Lennie!

   Att göra en extra infart är inget som finns i planerna och inget som stöds av detaljplanen. De flesta bostadsområdena i Staffanstorp är planerade utifrån samma princip som Åkerhusområdet vilket innebär en väg in och samma väg ut. Om hastigheterna är högre än tillåtet är det primärt en polisiär fråga. Jag meddelar därför polisen att de kan göra kontroller på plats. Om och när det skulle ske kan jag tyvärr inte svara på. Jag föreslår att även ni kontaktar polisen.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, trafikingenjör. Staffanstorps kommun.

 6. Lägg gärna ut en riktig karta över hur området påverkas. Den bilden som ligger ute nu kan lika gärna symbolisera Storgatan i Älmhult.

  1. Hej Leslie
   Nyheten är nu uppdaterad med en tydligare karta över arbetsområdet. Du hittar också kartor och mer detaljerad information under gällande detaljplan som vi länkar till ovan.
   Vänligen Marie Schyllert, Staffanstorps kommun


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »