Ombyggnad av Genvägen

Trafikavspärrning Illustration: Alva Esping

Tisdagen den 29 oktober börjar arbetet med ombyggnad av Genvägen. Vägen kommer att flyttas söderut till grönområdet parallellt med cykelvägen. Arbetet kommer att pågå fram till sommaren 2020.

Genvägen och gång – och cykelvägen kommer att stängas av i omgångar under arbetets gång. Information om detta kommer att komma efterhand som arbetet fortskrider. Detta är ett led i byggandet av Gullåkraskolan, du kan se gällande detaljplan här.

Genvägen kommer att bli smalare med en trädallé på södra sidan. Gång- och cykelvägen på södra sidan kommer att förlängas mot Norra Lundavägen. På norra sidan om Genvägen kommer det att anläggas en gångvägen mellan skolan och Norra Lundavägen

Vi hoppas på förståelse för de störningar som kommer att uppstå under arbetets gång. Följ väganvisning eller välj gärna annan väg om möjligt.

Arbetet utförs i samarbete med Veidekke

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Ombyggnad av Genvägen

 1. Hej
  Vi ber om ursäkt för att informationen inte uppdaterats.
  Genvägen kommer att vara avstängd tills nästa vecka.

  Om byggnationen av Gullåkraskolan går som planerat kommer Genvägen att stängas för genomfartstrafik i december då nuvarande Genvägen ligger på skolans fastighet. Den nya Genvägen kommer att vara helt klar senvåren 2020.

  Hälsningar
  Kerstin Jensen, projektledare

 2. I nyheten ovan står det att Genvägen kommer att stängas av i omgångar under arbetets gång, och att information om detta kommer efterhand.

  Nu är Genvägen avstängd sedan igår, och jag kan inte hitta någon information om detta här på sidan. Det är ganska viktigt för oss som nyttjar vägen dagligen att få information om detta för att planera vår vardag.

  De sista dagarna innan avstängningen gjordes var den tillfälliga lagningen av vägen i höjd med Wibergs väg i bedrövligt skick. Är det kommunens eller entreprenörens ansvar att vägen hålls i körbart skick fram tills den permanenta ytbeläggningen är gjord? Vem gör tillsyn och åtgärd av detta så att vi slipper en puckelpist framöver?

 3. Hej, skulle ni kunna göra ytterligare en infart till åkershusområdet, från bråhögshållet också, då det är som att ha en motorväg utanför våra hus och lägenheter på åkershusvägen. Alla som bor i området kör på den vägen, inkl. alla i lägenheterna, vilket genererar enormt mycket trafik som stör, speciellt då uteplatserna ligger precis bredvid vägen, även den stora lekplatsen där barn leker ligger precis bredvid denna vägen, väntar bara på att någon ska bli påkörd av alla som kommer i 70-80 km/h på den vägen. Hjälper inte med farthindret heller.

  Men ni måste införa en infart till från andra sidan, hade blivit mycket bättre för oss som bor i närheten av genvägen.

  Mvh

  Lennie Nilsson

  1. Hej Lennie!

   Att göra en extra infart är inget som finns i planerna och inget som stöds av detaljplanen. De flesta bostadsområdena i Staffanstorp är planerade utifrån samma princip som Åkerhusområdet vilket innebär en väg in och samma väg ut. Om hastigheterna är högre än tillåtet är det primärt en polisiär fråga. Jag meddelar därför polisen att de kan göra kontroller på plats. Om och när det skulle ske kan jag tyvärr inte svara på. Jag föreslår att även ni kontaktar polisen.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, trafikingenjör. Staffanstorps kommun.

 4. Lägg gärna ut en riktig karta över hur området påverkas. Den bilden som ligger ute nu kan lika gärna symbolisera Storgatan i Älmhult.

  1. Hej Leslie
   Nyheten är nu uppdaterad med en tydligare karta över arbetsområdet. Du hittar också kartor och mer detaljerad information under gällande detaljplan som vi länkar till ovan.
   Vänligen Marie Schyllert, Staffanstorps kommun