Nordisk Panorama på turne´- filmprogram med fri entré!

Nordisk Panorama, den årliga filmfestivalen i Malmö med fokus på Nordens bästa kort- och dokumentärfilmer, åker på turné och kommer till Staffanstorp 6/11 kl 19.00. 

Nordisk Panorama åker Skåne runt med ett kurerat filmprogram som efterföljs av ett samtal tillsammans med filmskaparna där publiken får möjlighet att ställa frågor. Filmprogrammet, bestående av en kortfilm och en dokumentär har noga valts ut efter att ha utmärkt sig i förra årets program på Nordisk Panorama. Programmet består av kortfilmen Skoldiscot av Christian Zetterberg och dokumentären Leva.Älska av Mette Aakerholm Gardell.

OM FILMERNA:

Skoldiscot (Sverige, 6 min, 2018)

Det är skoldisco och Kevin sneglar bort över dansgolvet. Innerst inne vill Kevin också vara där, men han tvekar över att fråga personen han gillar om lov. Vad säger man och är det okej att tycka om vem man vill? Med stor igenkänning skildras osäkerheten och pirret i magen inför det första steget.

Regisserad av Christian Zetterberg som tillsammans med Liselotte Persson producerat för Gråklippan Handelsbolag.

Leva. Älska (Sverige, 58 min, 2018)

I november 2013 flyttade ett 40-tal män och kvinnor, och ett antal hundar, till ”Regnbågen” i Stockholm – Världens första seniorboende för homosexuella. En generation som växte upp i efterdyningarna av andra världskriget; där homosexuella sändes till koncentrationsläger, blev förbjudna vid lag, stämplades som sjuka, fullkomligt osynliggjorda och skambelagda. När de flyttar till ett nytt hem öppnas en gemenskap och nya rum i dubbel bemärkelse. En film om att ha levt ett helt liv med drömmar och begär under förtryck.

Under oktober och november månad så gör Nordisk Panorama Spotlight sex stopp i Skåne, där samtliga visningar är öppna för alla och har fri entré!

OM NORDISK PANORAMA:

Vanligtvis är Nordisk Panorama en festival som pågår under sex dagar i september där biografer och mötesplatser fylls med berättelser från hela världen. Där arrangeras seminarier, upplevelser och fester för stora och små. I september 2019 arrangerades den trettionde upplagan av Nordisk Panorama filmfestival som produceras av Film Festival Nord AB, med stöd av Malmö stad, Svenska Filminstitutet och Region Skåne.

Plats: Medborgarhuset, salong Vallby, Blekingevägen 1 i Staffanstorp
Datum: 6/11
Tid: 19.00
Dörrar öppnas: 18.30
Ett samarbete mellan Staffanstorps kommun och Nordisk Panorama.

Varmt välkomna till en härlig filmupplevelse!

Nordisk Panorama