Driftstopp i fibernätet åtgärdat

Internet bredband. Foto: Pixabay

En kabel har blivit avgrävd vid arbetet med flytt av Genvägen i Staffanstorp, vilket påverkar hushåll och skolor i Hjärup och Staffanstorp.

Bland annat ligger nätet nere på Hjärups bibliotek vilket medför begränsad service vid utlån och återlämning.

Arbetet med att reparera fibernätkabeln pågår och enligt Staffanstorps Fibernät är prognosen att uppkopplingen senast på måndag ska vara full drift igen.

UPPDATERING: Under lördagen var problemet löst och fibernätet var åter i full gång vid 16-tiden.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Driftstopp i fibernätet åtgärdat

 1. Hej! Tekniker jobbade för fullt med att lösa driftstoppet. Sedan klockan 16 i lördags är fibernätet igång igen. Vi beklagar det inträffade. Vänlig hälsning Andreas, Staffanstorps kommun.

 2. Borde fanns något backup plan för sådan händelse! Kanske kommunen måste bjuda trådlös nätverk genom telia eller likadan nätverket för ersättning. Nu folket är riktigt beroende till Internet och nätverket hemma.
  All tv, larm osv.

 3. Vad är det som tar tid när man kopplar upp kabeln igen?

 4. Vad görs för att åtgärda felet och vad är det son gör att det tar 4 dagar? Kommer ni fortsätta jobba på det under helgen eller pausar ni för helgen?
  Finns det en möjlighet att det kommer tillbaka tidigare än måndag?
  Tacksam för svar

  1. Hej! Sedan klockan 16 i lördags är fibernätet igång igen. Vi beklagar det inträffade. Vänlig hälsning Andreas, Staffanstorps kommun.

 5. Hej! Vilka resurser sätts in och när för att åtgärda felet? Vänligen Ola

  1. En snabbare lösning är nog ganska viktig med tanke på att vi alla är ganska beroende av det i dagens samhälle.

   Vänligen Caroline

  2. Detta undrar jag också! Förstår inte varför det inte lades fokus på att fixas direkt?!


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »