Så blir årets julmarknad

Detta händer på torget i Staffanstorp fram till julafton.

På årets julmarknad, lördag den 30 november, väcks tomten och besökare på torget i Staffanstorp bjuds på musikunderhållning och kan göra sina julklappsinköp hos lokala företagare.

Mellan klockan 11-13 bjuder Linda Lundqvist på julmusik. Klockan 11 väcks tomten och julsånger blandas med härliga dofter av pepparkakor, gröt och andra saker som hör julen till. På torget finns trollkarlar, det blir loppis, lotterier och hos lokala hantverkare kanske du hittar den perfekta julklappen.Polisen och kommunens säkerhetsenhet är på plats för att prata trygghet och märk-DNA. Klockan 12.20 uppträder sångkören Joyvoice. Arrangör är Staffanstorps kommun och Sparbanken Skåne.

Vad händer mer?

Ta även chansen att besöka Hjärup och medeltidsstaden Jakriborg som tar vid efter julmarknaden i Staffanstorp. Klockan 14 den 30 november blir det juldans på Jakriborg.

Men julaktiviteterna slutar inte där. Varje lördag fram till jul bjuds det på en sprudlande jultimme på torget i Staffanstorp.

Den 7 december klockan 11-12 blir det Sportiga jultimmen, Lek & Pyssel den 14 december med bland annat bygge av pepparkakshus mellan klockan 11-12. Den 21 december blir det uppladdning inför julafton med musik och dans klockan 11-12. Det blir även Luciaallsång med omkring hundra barn som ”lussar” den 13 december klockan 10.

Julmarknad på Jakribog

Missa inte årets julmarknad på Jakriborg i Hjärup i Jakri AB:s regi med stöd av Staffanstorps kommun. Två helger i rad, 14-15 och 21-22 december kan du få uppleva genuin julstämning i medeltida miljö.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »