Lena Jonsson Trio – Folkmusik i världsklass!

Välkomna till en härlig och värmande totalupplevelse i Staffanstorps Konsthall den 28/11 kl 19.00. I pausen säljer Konsthallens vänner förfriskningar och vi får en exklusiv förhandstitt av kommande konstutställning Areej Almansory – Jag är här.

 

När Lena Jonsson Trio kommer till Staffanstorps Konsthall blir det en konsert som balanserar mellan det virtuosa och det lekfullt musikaliska. Musikerna rör sig elegant mellan de olika musikstilarna och bjuder på en upplevelse fylld av humor, inlevelse och briljans. Folkmusik i världsklass!

Lena Jonsson är en veteran i Folkmusik-Sverige trots sin unga ålder, och en eftertraktad fiolspelare i många olika sammanhang. Förra året bestämde hon sig för att göra en resumé av tio års musicerande och debutalbumet ”Places” med enbart egna kompositioner, gavs ut. Albumet är en slags resedagbok, där den nyskrivna och fantasifulla musiken rör sig fritt mellan nutida och traditionellt fiolspel, folkrock och rockabilly. Räkna med att det blir en konsert fylld av humor och innerlig spelglädje.

Uppvuxen i en folkmusikmiljö i Hälsingland, började Lena Jonsson spela i band redan som elvaåring och på den vägen är det. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman. Lena Jonssons musikaliska öppenhet och nyfikenhet har gett henne många källor till inspiration, såväl amerikansk som bretonsk folkmusik och jazz för att nämna några.

På scen:
Lena Jonsson – fiol
Kristoffer Sundström – bas
Erik Ronström – gitarr

Konsthallens vänner säljer cider och vin i pausen med litet tilltugg.
Entré: 150 kr, pensionär 130 kr, student 100 kr, barn/unga tom 16 år i sällskap av vuxen 50 kr

Plats: Staffanstorps Konsthall Blekingevägen 1  Staffanstorp
Tid: 28/11 kl 19.00
Dörrar öppnas: 18.30

Biljetter: Säljs på Kulturcentralen och vid dörren i Konsthallen på konsertdagen från kl 18.30; betalning med swish eller kort, vi tar ej emot kontanter.
Arr: Kultur Staffanstorp i samarbete med Mix Musik & Konsthallens vänner

FB-event

Läs mer om Lena Jonsson