Samlad Renhållningsinformation

Nu är beslut om renhållningstaxan för 2020 fattat vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 2019-11-13, och taxan är därmed fastlagd.
All information kring den nya taxan som gäller från och med 2020-02-01, och den nya renhållningsentreprenaden har vi samlat på ett ställe på hemsidan. Läs mer här>>

Sidan kommer att uppdateras med ny information allt eftersom nya frågor dyker upp.

Den senaste tiden har det kommit in en mängd frågor till oss både via hemsidan och telefon, kring taxan och den nya renhållningsentreprenaden. Vi ber om förståelse för att det kan dröja längre tid än vanligt innan du får svar på dina frågor.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Samlad Renhållningsinformation

 1. Hej,

  Jag hjälpte igår min svärfar att välja sopkärl. Han uppger att det kärl han har idag är på 240 l och han vill behålla detta. Så vi klickade för att behålla restavfallskärl. Bredvid rutan fanns information om att restavfallskärl fanns i tre storlekar (140 l, 190 l och 370 l) med prisuppgifter. Innebär detta att han likväl kommer att tvingas byta till ett nytt kärl och hur ska han i så fall välja storlek? För det verkade inte gå utifrån formuläret. Eller kommer han att kunna behålla sitt nuvarande kärl, som han vill, och vad är i så fall kostnaden för detta?

  Med vänlig hälsning
  Stefan Jönsson

  1. Hej Stefan,
   Kärlet din svärfar har kommer inte finnas med i taxa för nästa år. Detta betyder att inga nya sådanna kärl kommer att sättas ut till medborgare. Han kommer kunna behålla detta men får då betala samma pris som för ett 370liters kärl. Han kommer även få ett gratis byte till vilken storlek han vill när den nya entreprenören börjar köra.
   Med vänliga hälsningar
   Olivia, Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

 2. En enkel fråga angående de nya sopkärlen. Varför är alla kärl så STORA? Det finns hushåll som producerar, kanske 5-7 l hushållsavfall och kanske 20-25 l restsavfall per 14-dagar. Idag har vi, och många andra, det minsta avfallskärlet och det är ALDRIG mer än halvfullt. Plast, tidningar etc har vi sorterat och borttransporterat under många år och kommer att fortsätta med detta.
  Kan ni ge mig mfl ett råd vilket kärl vi skall välja? Et kärl som är lämpligt för oss.

  1. Hej Robert!

   Det finns möjlighet att dela kärl med dina grannar. Inne på informationssidan och i vår taxa kan du läsa mer om vad det innebär. Kanske är det en bra lösning för er?

   Med vänlig hälsning
   Tekniska avdelningen. Staffanstorps kommun.


 • Blanketter/e-tjänst

  pool

  Staffanstorps kommun har ingen e-tjänst, men håller för närvarande på att utveckla sina e-tjänster. Letar du efter blanketter kan du hitta dessa här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »