Akut vattenläcka i Hjärup

Vattenläcka Illustration: Alva Esping

Det har inträffat en stor vattenläcka i Hjärup under morgonen. Läckan är nu funnen och arbetet med lagning av läckan pågår för fullt och förhoppningen är att läckan lagas under dagen.

Boende på Malenas väg är berörda av läckan och utan vatten. Gatorna runt om i området har vatten med med dåligt tryck i ledningarna

När vattnet släpps på igen

Det kan finnas luft i ledningarna efter lagningen. Därför råder vi er att öppna kranen försiktigt. Det kan även förekomma brunt vatten. Låt kranen rinna länge för användning. Vattnet är inte farligt att dricka. Spola länge före tvätt av ljusa kläder.

PEAB Sverige AB, Lars-Peter Lindqvist 0733-37 48 10

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Akut vattenläcka i Hjärup

 1. Hej! Nu har vattnet varit borta i 10 timmar, hur ser det ut på lagningsfronten?

  1. Hej Lisa

   Tyvärr tar det tid att lokalisera och laga vissa läckor. Men vi gör alltid vårt bästa för att det skall lagas som fort som möjligt.

   M.v.h Joakim, Tekniska avdelningen

 2. Angående vattenläckan i Hjärup, kan vattnet användas som vanligt, jag menar främst till att dricka.

  1. Hej Maria

   Vattnet kan användas som vanligt. Det kan hända när man öppnar upp vattnet igen efter vi lagat läckan man får lite brunt vatten. Då får man bara låta kranen rinna ett tag så försvinner det. Men det är inget farligt att dricka.

   M.v.h Joakim, Tekniska avdelningen