Stor julshow på lördag 7 december!

Manskören Staffan deltar i den stora julshowen i Staffanstorp på lördag 7 december. Foto Ivar Sjögren

Efter succén i fjor blir det åter stor julshow med körer, operasångerska och luciatåg i konsertsalen i medborgarhuset i Staffanstorp i år. Julshowen arrangeras nu på lördag den 7 december klockan 15 och 18. Första föreställningen är redan slutsåld.

– Julshowen blev så uppskattad i fjor och vi tyckte allihop att det var så roligt att vi kände att det fanns förutsättningar att detta kan bli en tradition. Förra året blev föreställningen slutsåld på ett kick, så nu gör vi två konserter så att fler får plats, säger körledare Ingeborg Johannesson.
Medverkande på scen i årets julshow är Manskören Staffan under ledning av Ingeborg Johannesson, damkören Uppåkra singers, gästsolist är operasångerskan Elinor Fryklund och även Staffans strängar medverkar i showen.
I orkestern återfinns Johanna Zetterqvist, flöjt, Joakim Zetterqvist, violin, Viktor Johannesson, cello och Johan Reis, piano. En lucia från Åkarp medverkar och konserten bjuder även på ett luciatåg
– Manskören Staffan fyller 25 år nästa år. Det blir en rolig mix när herrarna möter damerna, körledare berättar Ingeborg Johannesson som själv är kyrkomusiker i Uppåkra till vardags.
Det är en grupp mycket skickliga musiker som deltar i julshowen:
– Gästsolisten Elinor Fryklund är frilansande operasångerska som arbetat i många år med Ystadsoperan med bland annat Richard Söderberg. Hon kommer att sjunga några julsånger tillsammans med manskören.
– Alla medlemmarna i orkestern är professionella musiker och frilansar både i Malmö symfoniorkester och på Malmöoperan.
Julshowen är ett samarrangemang mellan Manskören Staffan, Folkuniversitet, Sparbanken Skåne och Staffanstorps kommun.

Biljetterna kostar 100 kronor och säljs av Sportringen på Storgatan 7 i Staffanstorp.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt