Lokala företagare sätter sig vid skolbänken

Lokala företagare samlas för att utbilda sig.

För att stärka det redan starka lokala näringslivet ytterligare genomför nu flera företagare en utbildning på Kometen i Staffanstorp.

Suget efter att vidareutbilda sig i allt från organisation, ekonomi och ledarskap var stort. Redan i augusti var utbildningen genom Business Port Staffanstorp fulltecknad.

– För mig ger det här fler verktyg i lådan för att utvecklas. Här deltar människor från olika branscher, man lär sig av varandra och det är guld värt för oss företagare i Staffanstorp, säger Lotta Nordberg från Staffanstorps städ och kemtvätt – årets företag i kommunen 2019. Nästa år fyller företaget med 54 anställda 20 år.

Tack vare Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen Finn ges möjlighet att arrangera den unika utbildningen för företagen i Staffanstorp. Den 23 oktober startade utbildningen och totalt fem träffar blir det. Målet är att ge omedelbar kunskap som går att ta med sig hem och börja tillämpa direkt i den egna verksamheter.

– Detta är ett bra sätt att nätverka och inhämta nya perspektiv till sin egen verksamhet. Alla har vi olika erfarenheter som vi delar med oss av under varje tillfälle, säger Joachim Svensson som tillsammans med kollegan Thomas Röriksson representerar Kalino, som med sina åtta anställda i Staffanstorp och fem i Danmark, distribuerar livsmedel, främst fryst kyckling, till industrier, grossister och detaljhandel.

Utbildningen arrangeras av Business Port Staffanstorp i samarbete med EFL Executive Education. Tre utbildningstillfällen återstår. I mars 2020 väntar en sista heldagsutbildning och diplomutdelning.

– Lärarna är lyhörda och lyssnar gärna på våra erfarenheter som leder till bra diskussioner. Nu gäller det att samla ihop alla guldkorn för att ta de med sig tillbaka och utveckla företaget., säger Kalinos general manager Thomas Röriksson.

Text och foto: Andreas Holm, Staffanstorps Aktuellt

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Blanketter/e-tjänst

  pool

  Staffanstorps kommun har ingen e-tjänst, men håller för närvarande på att utveckla sina e-tjänster. Letar du efter blanketter kan du hitta dessa här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »