Lilla allmänbildningspriset till Hjärups skola

Idag fick eleverna i klass 5b tårta och prispengar för att de fått bästa resultat i Staffanstorps kommun i ”Vi i femman-uttagningen”. Stort grattis till elever i årskurs 5 på Hjärups skola som tog hem alla medaljplatserna!

Utbildningsnämnden delar varje år ut lilla allmänbildningspriset som går till del årskurs 5 klass i kommunen som har bäst resultat i Vi i femman-uttagningarna.

Utbildningsnämndens ordförande, Åsa Ekstrand, och utbildningschef, Krister Åkesson, delade ut prispengen på 10 000 kronor som ska användas till aktivitet med inslag av allmänbildande karaktär. Hjärups skola fick inte bara bästa resultat utan 5c blev näst bästa klass i kommunen och 5a blev tredje bästa klass.

Det är åtta klasser i Skåne som går vidare i Vi-i-femman, men tyvärr ingen från våra skolor i år.

Stolta lärare i klass 5b på Hjärups skola är Anna Danielsson och Helene Mars.