Delta i Staffanstorps kommuns skräpplockardagar

Samlar skräp i naturen.

Varje vår deltar Staffanstorps kommun i Håll Sverige Rent (Skräpplockardagarna) mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare, och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmälan är nu öppen till Skräpplockardagarna 2020. Anmäl er till barnens stora kampanj mot nedskräpning genom att klicka här. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent-skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. (om ni anmäler er senast den 15 maj.) Materialet skickas till den adress ni angivit vid anmälan. Anmälningsperioden för Skräpplockardagar är 31 januari till 15 maj. Klicka här för att kolla till Hålls Sverige Rents hemsida om anmälda till Skräpplockardagarna i Staffanstorps kommun.

Efter att ni plockat skräp tar ni själva hand om skräpet ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Åk gärna till återvinningscentralen, om möjlighet finns.

Skräpplockardagarna är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tänk på att inte låta barn plocka vassa och farliga saker som glasbitar, sprutor, batterier och liknande. Mindre barn bör heller inte gå ut och plocka ensamma och aldrig vid potentiellt farliga områden som vägar, sjöar och hav.

Vid frågor om ”Vi Håller Staffanstorps Kommun Rent”, kontakta Mia Twedberg eller via telefon 046-25 12 49.