Delta i Staffanstorps kommuns skräpplockardagar

Samlar skräp i naturen.

Varje vår deltar Staffanstorps kommun i Håll Sverige Rent (Skräpplockardagarna) mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare, och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmälan är nu öppen till Skräpplockardagarna 2020. Anmäl er till barnens stora kampanj mot nedskräpning genom att klicka här. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent-skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. (om ni anmäler er senast den 15 maj.) Materialet skickas till den adress ni angivit vid anmälan. Anmälningsperioden för Skräpplockardagar är 31 januari till 15 maj. Klicka här för att kolla till Hålls Sverige Rents hemsida om anmälda till Skräpplockardagarna i Staffanstorps kommun.

Efter att ni plockat skräp tar ni själva hand om skräpet ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Åk gärna till återvinningscentralen, om möjlighet finns.

Skräpplockardagarna är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tänk på att inte låta barn plocka vassa och farliga saker som glasbitar, sprutor, batterier och liknande. Mindre barn bör heller inte gå ut och plocka ensamma och aldrig vid potentiellt farliga områden som vägar, sjöar och hav.

Vid frågor om ”Vi Håller Staffanstorps Kommun Rent”, kontakta Mia Twedberg eller via telefon 046-25 12 49.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Delta i Staffanstorps kommuns skräpplockardagar

 1. Hej
  Vilken dag är det planerat för denna aktivitet, jag vill plocka skräp som privatperson

  1. Hej Henrik! Aktiviteterna i kommunen är inte bestämda ännu. Den 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020. Mer information hittar du här. Vänlig hälsning Andreas, Staffanstorps kommun.

 2. Hej!
  Vilka dagar är det?

  1. Hej Anette! Ursäkta ett sent svar. Aktiviteterna kring Skräpplockardagarna i kommunen är inte bestämda ännu. Vi återkommer till detta senare i planeringen. Den 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020. Du kan se mer information om den dagen på Håll Sverige Rents hemsida. Vänlig hälsning Andreas, Staffanstorps kommun.


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »