Superspännande lådbilsrally för sjätte året!

Vy över torget när lådbilsrallyt 2020 avgjordes. Foto: Andreas Holm

För sjätte året i rad avslutades på fredagen sportlovet med ett härligt lådbilsrally för de minsta medborgarna på Torget i Staffanstorp.
Solen sken från en nästan klarblå himmel, totalt 27 ekipage från förskolor och fritidshem deltog och över 500 muggar varm choklad serverades av seniorerna från SPF och PRO.

Återigen blev lådbilsrallyt en lustfylld och solig folkfest på Torget i Staffanstorp.
Alla lag fick köra två heat var och vinnarna i varje heat klockades. Slutsegrare i varje heat blev den bil som fått allra snabbaste tiden.

Några av årets fina lådbilar. Några av årets fina lådbilar. Några av årets fina lådbilar.

Tre klasser

De tre klasserna var förskolor, förskoleklass + årskurs 1 samt fritidshem från åk 2 och uppåt.
Vinnarpokalerna vanns och hemfördes av Hjärups Montessori, Stanstorpskolan Månen och Stanstorpskolan Galaxen.  Alla övriga kom såklart på delad andra plats.
Kommundirektör Per Almström förrättade prisutdelning i vårsolen på Torget och delade ut pokalerna.
Deltagande skolor var Hjärups skola, Hjärups Montessoriförskola, Ängslyckans förskola, Önsvala förskola, Kyrkbyns förskola, Lilla Emlia, Anneroskolan, Mellanvångsskolan, Stanstorpsskolan och Borggårdsskolan.

Tävlande ekipage under lådbilsrally 2020. Foto: Andreas Holm Fullt ös på torget. Foto: Andreas Holm

Så här gick det till:

Alla förskolor och fritidshem bjöds in att delta och de avdelningar som anmälde sig till tävlingen fick en lådbilsbyggsats av Staffanstorps kommun levererad till skolan, att bygga som en aktivitet för barn och pedagoger under sportlovet, med tävlingen på fredagen som final.
Hela veckan gick åt till byggande för barn, pedagoger och ledare och när fredagen kom eskorterade hundratals taggade barn sina 27 välbyggda vackert pimpade lådbilar och väl förberedda lag till Torget.
Varje bil hade en besättning på tre barn; en förare och två påförare. Övriga hemmavarande sportlovsfirande barn på avdelningarna följde med som support och hejarklack för sina bilar.

Några av årets fina lådbilar. Några av årets fina lådbilar. Några av årets fina lådbilar.

Ponnyridning

Under en lång rad år har även gratis ponnyridning arrangerats för de minsta på Torget en dag under veckan i samarbete med Staffanstorps Ridsportklubb, så även på onsdagen i år, och även då bjöds alla barn på varm choklad med vispgrädde.

Stark tradition

Båda arrangemangen har blivit starka sportlovstraditioner och varje år ställer seniorerna från SPF och PRO upp och serverar alla barnen varm choklad med vispgrädde – ett uppskattat möte mellan seniorer och juniorer.
I år serverades över 500 muggar choklad i tältet utanför Rådhuset.
Ansvarig arrangör är kommunstyrelsen i Staffanstorps kommun.

Text: Ivar Sjögren

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »