Nya skyltar på kommunens lekplatser

Nu har Staffanstorps kommuns lekplatser fått hänvisningsskyltar. Skyltarna informerar användaren om vem som har ansvaret för lekplatsen, var man kan vända sig för att göra en felanmälan samt var man kan ringa om en olycka inträffar.

Tekniska avdelningen har fått en del reaktioner gällande valda namn för ett urval av lekplatserna. Anledningen till att skyltarna satts upp beror på att detta är ett säkerhetskrav enligt den europeiska standarden för lekplatser (SS-EN 1176).

De namn som står på hänvisningsskyltarna är de namn som är vedertagna inom verksamheten, det är så lekplatserna benämns i olika typer av dokument bundna till lekplatsen, såsom i protokollen för den årliga lekplatssäkerhetsbesiktningen. Dessa namnen indikerar i vilket område lekplatsen är lokaliserad, vilket skapar en långsiktighet. Även om lekplatsen får nya redskap som kan ligga till grund för nya smeknamn, så finns ett övergripande namn som kan bestå över tid. Vi är väl införstådda med att flera av kommunens lekplatser har olika smeknamn som spelar an till de teman lekplatserna har idag. Vi hoppas att ni alla kommer att fortsätta använda dessa smeknamn framöver också – ett kärt barn har många namn!

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »