Nytt om renhållning

Fyrfacks sopbil Foto: Ohlsson

Taxan har reviderats. Skillnaden på den nya taxan är att det som kallas dragväg är billigare. Du hittar den nya taxan här. Under punkt 2.2 kan du läsa om kostnad för dragväg.

Dragvägen kostar från den 1 februari 2020 32 kronor per hämtning om kärlet står 1 till 10 meter in på tomten. Därefter kostar det ytterligare 32 kronor per meter.

Om du har ett abonnemang på trädgårdsavfall är säsongen ingång. Kärlet töms varannan vecka mellan vecka 11 och 48. Tänk på att trädgårdsavfallet ska vara torrt när det läggs i kärlet. Detta för att förbättra miljöarbetarnas arbetsmiljö.

På grund av rådande omständigheter med Covid-19 kommer Myrorna vara tvungna att stänga all sin insamling av kläder i Staffanstorps kommun, detta gäller både för återvinningsstationer och återvinningscentralen. De kommer stänga av containers redan i veckan och uppmanar folk till att gå in på www.myrorna.se för att hitta öppna insamlingsplatser.