Covid-19: Så kan du få stöd eller hjälpa till

Frivilliga resursgruppen hjälper till. Foto: Johan Paulin

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer över 70 år bör undvika nära kontakter för att inte riskera att smittas av coronaviruset/covid-19. Att handla mat, mediciner och andra viktiga förnödenheter kan därför vara till stor hjälp för äldre och utsatta. Är du frisk och kan tänka dig att arbeta som volontär i Staffanstorps kommun?

Nu i coronatider behövs hjälp med diverse sysslor som kan uppstå. Hjälp varandra. Bor du granne med en äldre så fråga om du kan göra något.

Frivilliga resursgruppen, FRG, är en viktig civil kraft som består av utbildade frivilliga som är ett stöd för samhället i samband med kriser eller andra extraordinära händelser. FRG i Staffanstorp tar tacksamt emot hjälp. De hjälper till med:

  • Inköp av varor till personer i karantän eller äldre.

Intresserad?

Anmäl ditt intresse för mer information ta kontakt via e-post frg.volontar@staffanstorp.se eller ring 073- 841 31 28.

Få hjälp att handla

Om du ingår i riskgruppen och inte har någon anhörig eller liknande som kan hjälpa dig med mathandling så kan man ringa till Trivselpunktens telefon (046-25 12 99) som har öppet vardagar 08-12.

Själva mathandlingen sköter Frivilliga Resursgruppen tillsammans med volontärer och de kommer att leverera maten utanför dörren till beställaren. De kommer inte att gå in dels på grund av smittorisk men även för att man inte ska öppna dörren till okända personer.

Betalning för maten sker i efterhand genom faktura. Ingen faktureringsavgift uttas.

Mer information

Tänk på att hålla avstånd och var noggrann med din handhygien för att undvika risken för smittspridning. Har du förkylningssymptom så stanna hemma.

Information på olika språk om hur du kan skydda dig och andra från smitta: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/information-pa-olika-sprak/

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sjukvård och myndigheter där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Här besöker du sidan a.a