Gratis skollunch erbjuds till gymnasieelever

Från och med den 11 maj erbjuder Staffanstorps kommun fri skollunch till elever som går gymnasiet i Lund eller Staffanstorp.

Den 18 mars togs ett riksbeslut att gymnasieskolor skulle stänga och övergå till distansundervisning. Detta på grund av coronapandemin. En konsekvens av detta blev att många gymnasieelever inte erbjöds någon lunch. Därför fattades beslut om att Staffanstorps kommun slopade avgiften för skolmåltider vårterminen 2020.

Nu införs fria lunchmåltider till elever som är skrivna i Staffanstorps kommun men går i kommunal gymnasieskola i Lunds kommun. Beslutet gäller även elever på Kometskolan i Staffanstorp. Lunds kommun har även betalt tillbaka ersättningen gällande elevers luncher.

Matlådan avhämtas dagligen vid skolkökets varuintag vid Baldersskolan, Mellanvångsskolan eller Hjärupslundsskolan. Från och med att maten hämtats har eleven själv ansvar för att maten är säker att äta.

– Vi ser positivt på att eleverna hämtar sin lunch. De får då både näringsrik mat och kanske en promenad eller cykeltur på sin lunchrast, och det är ju något som gynnar både kropp och själ, säger Anne Björcke, avdelningschef för myndighet och administration på utbildningsförvaltningen i Staffanstorps kommun.

Om du har frågor kring lunchlådan vänligen kontakta Anne Björcke.

Ungdomar som går på gymnasiet hos annan skolhuvudman än Lunds kommun och Staffanstorps kommun uppmanas kontakta skolhuvudmannen för frågor om skollunch.

Du kan ta del av beslutet genom att klicka här.