Badet, idrottshallar och Värmeverket öppnar nästa vecka

Utomhusbadet i Staffanstorp.

Nästa vecka öppnar utomhusbadet, idrottshallar och mötesplats för unga. Däremot görs det med begränsningar.

Verksamheter på Bråhögsbadet, Ung i Staffanstorp och idrottshallar har på grund av coronapandemin stängts under en tid. Nu öppnar dessa upp igen i begränsad omfattning från och med den 18 maj. Verksamheterna ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Bråhögsbadet

Utomhusbadet öppnar det den 19 maj, tidigare än planerat. Det kommer att finnas möjlighet till omklädning och dusch i begränsad omfattning i uteomklädningsdelen. Bastun är däremot stängd.

Öppettiderna är

  • tisdag-fredag mellan klockan 12-19
  • lördag-söndag klockan 10-18

Observera att badet är stängt 21 maj, 30-31 maj och den 6 juni. För mer information om exempelvis simundervisning i skola och sommarsimskolor vänligen besök Bråhögsbadets hemsida.

Idrottshallar/idrottsplatser

Idrottshallar i kommunen öppnar för föreningar den 18 maj. På idrottsplatser som Uppåkravallen och Staffansvallen öppnar kioskverksamheterna med restriktioner som exempelvis hålla avstånd i kön. Omklädningsrum vid idrottshallar och fotbollsanläggningar hålls stängda. Det finns ingen möjlighet till dusch eller ombyte utan detta görs på annan plats exempelvis i hemmet. Varje förening som avser använda idrottshallarna ska även inkomma till kommunen med åtgärder för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt vad man gör för att minska risken för smittspridning.

Ung i Staffanstorp

Måndag den 18 maj klockan 13.30 öppnar mötesplatsen för unga på Värmeverket. Under de kommande två veckorna gäller ordinarie öppettider:

  • måndag-fredag klockan 13.30-17 för åk 4-6
  • måndag, onsdag och torsdag klockan 17.30-21 för åk 6 till och med 17 år
  • För de äldre (åk 6 t.o.m. 17 år) är det även öppet fredagar klockan 17.30-23 och lördagar 17-23

I vecka 23 övergår Värmeverket till sommarverksamhet. Ta del av mer information på Ung i Staffanstorps webbplats.

Mer information

Har du fler frågor kring ovanstående information vänligen kontakta Andreas Andersson, verksamhetschef för fritid.

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, ha en god handhygien och håll avstånd.

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sjukvård och myndigheter där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Här besöker du sidan a.