Nationaldagsfirandet 6 juni inställt

Nationaldagsfirandet i Staffanstorp inställt på grund av covid-19 i år. Foto: Pixabay

Staffanstorps kommun har beslutat att av säkerhetsskäl pga covid-19-situationen ställa in det traditionella nationaldagsfirandet vid Åstradsgården på lördag den 6 juni.

Nationaldagen i Staffanstorp brukar traditionellt firas i samarbete med Staffanstorps hembygdsförening, Svenska kyrkan och Staffanstorps musikkår vid en festlig ceremoni vid hembygdsgården Åstradsgården.
I den populära ceremonin, som normalt alltid lockar en stor publik, ingår flaggutdelning, fika med hembakat, högtidstal och musikunderhållning för både barn och vuxna.
Men i år ställs tyvärr nationaldagsfirandena in över hela landet för att ytterligare förhindra smittspridningen av coronaviruset i samhället.
Detta gäller både inom kommuner som inom andra offentliga institutioner som normalt arrangerar traditionellt firande för storpublik, t ex Kungliga slottet i Stockholm där firandet är helt inställt, och på Skansen som i år arrangerar nationaldagsfirandet helt utan publik men inför TV-kameror. Firandet därifrån sänds i TV1 kl 20.
Vi på Staffanstorps kommun önskar alla våra medborgare en riktigt fin och trygg men något annorlunda nationaldag 2020 och ser samtidigt fram emot ett traditionellt firande igen nästa år!