Nu öppnar bibliotek och medborgarkontoret

Bild på Rådhuset i Staffanstorp.

Den 12 mars fattades, med anledning av coronapandemin, beslut om att stänga ner publika verksamheter och anläggningar i kommunen. Nu har beslut fattats om att öppna biblioteken, medborgarkontoret och låta musikskolan återuppta sin verksamhet.

Bedömningen har gjorts utifrån hur smittspridningsläget ser ut idag, där Skåne och Staffanstorp varit mindre drabbat än andra delar av landet. Den 4 juni hade 10 personer av omkring 25 400 invånare konstaterats smittade sedan pandemin startade. Av omkring 1 200 anställda (kommun inklusive privata aktörer inom vården) har sex personer smittats av covid-19.

Nu har följande beslut fattats:

  • Från och med den 8 juni kan musikskoleverksamheter inom ramen för musikchecken åter undervisa i kommunens lokaler.
  • Biblioteket i Hjärup öppnar med begränsade öppettider den 15 juni.
  • Den 22 juni öppnar biblioteket i Staffanstorp och medborgarkontoret i Rådhuset. Även här införs begränsade öppettider i sådan utsträckning att medborgare och låntagare så långt som möjligt kan ombesörja sina egna ärenden.
  • Anställda inom samtliga förvaltningar kan även återgå till sina respektive arbetsplatser den 22 juni. Dock ska anställda fortsatt överväga att hålla möten på distans via digital teknik.

bibliotekens hemsida kan du se vilka öppettider som gäller.

Sedan tidigare har bland annat utomhusbadet och verksamheten Ung i Staffanstorp öppnat igen.

Förutsättningarna för verksamheternas öppethållande kan komma att ändras i takt med de direktiv som kommer från myndigheterna. Beslutet har fattats av kommunstyrelsens ordförande. Du kan ta del av beslutet här.

Mer information

Tänk på att hålla avstånd (2 meter rekommenderas) och var noggrann med din handhygien för att undvika risken för smittspridning. Har du förkylningssymptom så stanna hemma.

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sjukvård och myndigheter där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Här besöker du sidan a.