Ingen vanlig midsommar i år

Midsommarstång. Foto: Mikael Kristenson/Unsplash

Hjälp till att stoppa coronapandemin och fortsätt att vara rädda om varandra. Det betyder att du ska undvika folksamlingar och hålla avstånd till andra. Detta gäller även under midsommarhelgen.

Det traditionella midsommarfirandet i Staffanstorps kommun genomförs inte i år. Fira gärna midsommar men gör det hemma. Håll avstånd (gärna två meter), tvätta händerna och ta hand om varandra. Tänk på att stanna hemma om du är sjuk, hosta och nys i armvecket och undvika att röra vid ögon, näsa och mun. På Folkhälsomyndighetens sida Sommar och vid-19 kan du ta del av rekommendationer för att minska smittspridningen.

Vill du komma i kontakt med kommunen ring oss på 046- 25 11 00. Tänk på att vi har stängt på midsommarafton. Kommunens växel har även ändrade öppettider under sommaren. Från den 15 juni till och med den 14 augusti håller vi öppet vardagar mellan klockan 8-16.

Mer information

Här kan du ta del av information på olika språk om hur du kan skydda dig och andra från smitta.

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sjukvård och myndigheter där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Här besöker du sidan a.