Covid-19: Nu kan du beställa självtest

Bild på coronavirus/covid-19. Foto: CDC/Unsplash

Från och med idag den 3 juli kan skåningar med symtom på covid-19 beställa ett självtest på 1177.se för att kontrollera om man har en pågående covid-19-infektion eller inte.

Det är Region Skåne som erbjuder de som är folkbokförda i Skåne att testa sig gratis. Den som har symtom som liknar covid-19, till exempel feber, hosta eller influensaliknande symtom och är folkbokförd i Skåne samt har e-legitimation kan nu beställa ett självtest på 1177.se.

Självtestet för covid-19-virus (inte att förväxlas med antikroppstest) måste hämtas ut och lämnas in av ett ombud, eftersom den som ska göra testet annars riskerar att sprida covid-19. Är du sjuk ska du hålla dig hemma.

Minimera smittspridning

Provsvaret kommer efter 1-3 dagar på 1177.se. Den som får ett positivt provsvar och som visar konstaterad covid-19, blir uppringd av Region Skånes smittspårningsenhet och får förhållningsregler. Tillsammans påbörjar man smittspårningen. Målet är att minimera smittspridningen i Skåne.

Mer information

Om du vill veta mer kan du läsa mer information på Region Skånes hemsida Nu kan skåningar med symtom beställa självtest för covid-19

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sjukvård och myndigheter där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Här besöker du sidan Coronaviruset (covid-19).