Vernissage i konsthallen: Brutus Östling – attityder, fotografiska möten med djur

Attityder hos djur! Den prisbelönte fågel- och djurfotografen Brutus Östling ställer ut i Staffanstorps konsthall. Foto: Brutus Östling

På lördag 22 augusti sker en efterlängtad och försiktig vernissage i Staffanstorps konsthall av en utställning som sköts fram i våras på grund av Covid-19. Men nu är det äntligen dags att visa Brutus Östlings fantastiska fotografier!

I denna delvis retrospektiva utställning får vi följa med den mångfalt prisbelönade fotografen Brutus Östling på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande viltområden, från Skandinavien ut i Europa och inte minst till Afrika. I bilderna skildrar han fascinerande fåglar och andra djur och han har riktat in sig på något så unikt som djurens attityder!

En av världens främsta

Fyra gånger har Brutus Östling belönats med Årets pandapris för sina olika fågelböcker, 2006, 2008, 2015 och 2018. Han fick Augustpriset 2009 för boken ”Att överleva dagen” om sällsynta små fåglars kamp för att överleva dagen. Han utsågs till årets naturfotograf 2006.
Jan Almlöf, tidigare chefredaktör på tidningen FOTO inviger utställningen och utställaren själv, Brutus Östling, ansedd som en av världens främsta fågelfotografer, berättar om sitt arbete ute i djurens unika livsmiljöer där många av dem och deras arter är hotade i en värld i snabb förändring. Han ger också tips till den fotointresserade.

Brutus Östling, en av världens främsta fågelfotografer, ställer ut i Staffanstorps konsthall.

Strikt kontrollerat

Vernissagen genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens och Staffanstorps kommuns riktlinjer med totalt max 50 personer närvarande och är fulltecknad. Öppettider för lördagens vernissage är kl 14-16.
– Vi håller räkning i dörren och släpper in om det skapas plats om någon går, säger kultursekreterare Viktoria Munck.
Staffanstorps konsthall har varit stängd sedan i vintras men öppnar alltså åter på lördag, försiktigt och med begränsade öppettider och ett strikt kontrollerat besöksantal per tillfälle.

Öppet även efter bokning

Ordinarie öppethållande för närvarande blir tisdagar och torsdagar kl 14-17. Övrig tid håller Staffanstorps konsthall öppet efter bokning via konsthallen@staffanstorp.se
Du som inte kan se utställningen på dessa tider kan alltså kontakta Staffanstorps konsthall som öppnar för dig efter överenskommelse.

En av världens främsta fågelfotografer ställer ut i Staffanstorps konsthall.