Skräpplockardagen den 19 september

Samlar skräp i naturen.

Den 19 september kommer hela Sverige att gå ihop för att plocka skräp tillsammans, Skräpplockardagarna arrangeras av organisationen Håll Sverige Rent. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp som ett sätt att påverka sin närmiljö till det bättre samt för att uppmärksamma de negativa konsekvenserna med nedskräpning.

 I år har engagemanget för kampanjen varit väldigt stort och därför har skräpplockarpaketen tagit slut som tidigare har gått att beställa via Håll Sverige Rents webshop. Organisationen uppmanar nu alla som önskar delta att plocka skräp i en påse som du redan har hemma samt att använda handskar eller vantar. Mer information om Skräpplockardagen hittar du hos Håll Sverige Rent.

Tillsammans kan vi hjälpas åt att öka medvetenheten kring de negativa konsekvenserna av nedskräpning – Så anmäl dig på Håll Sverige Rents hemsida eller ta helt enkelt bara med dig en påse när du går ut på en lördagspromenad.

Om ni upptäcker ett område med omfattande nedskräpning eller större dumpningar tar vi tacksamt emot en felanmälan så att Tekniska avdelningen kan ombesörja att skräpet plockas upp. Här kan du göra en felanmälan.