Företagsklimat i topp – 6:e plats av 290 kommuner

Staffanstorps kommun placerar sig på sjätte plats av 290 kommuner i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet 2020 i de svenska kommunerna.

Det är en försämring med tre placeringar sedan förra årets undersökning, men det näst bästa resultatet någonsin. Bland de 33 skånska kommunerna har Staffanstorp det tredje bästa företagsklimatet.

”Många andra kommuner arbetar också hårt med dessa frågor och har förbättrat sina resultat de senaste åren och därför känns det väldigt bra att Staffanstorp för fjärde året i rad lyckats komma in på topp-tio-listan över landets företagsvänligaste kommuner”, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

”Det allra mest glädjande i undersökningen är den del i vilken de lokala företagarna själva får ge ett samlat betyg på hur de upplever att driva företag i kommunen. I den delen är vi bästa kommun i Skåne. Det gäller dock att aldrig slå sig till ro, utan att fortsätta arbetet med att ge företagen en snabb, korrekt och bra service”, fortsätter Christian Sonesson.

Sedan 2001 år har Svenskt Näringsliv följt och rankat det lokala företagsklimatet landet runt.  Svenskt Näringslivs kommunranking bygger främst på enkätsvar från drygt 30 000 företagare – men också på statistik från bland annat SCB.

Läs mer på foretagsklimat.se

 

De senaste årens placeringar:

2019: 3:e plats

2018: 7:e plats

2017: 8:e plats

2016: 11:e plats

2015: 23:e plats