Trivselpunkten fortsätter hålla stängt

Staty vid Pilegården. Foto: Staffanstorps kommun

Förra veckan meddelades att Trivselpunkten från och med vecka 45 skulle börja öppna försiktigt, med Corona-säkrade aktiviteter. Efter att smittspridningen åter tagit fart, och allmänna rekommendationer för Skåne skärpts, skjuts nu öppningen fram på obestämd tid.

Trivselpunkten är Staffanstorps öppna mötesplats för äldre och personer med psykisk ohälsa. Verksamheten finns i Pilegården. Verksamhetens målgrupp är särskilt drabbad av pandemin, då många ingår i riskgrupper och tvingats isolera sig från omvärlden. Samtidigt innebär det att det varit extra viktigt att inte öppna verksamheten innan det finns en tydlig plan för hur smittspridning kan minimeras. Den bedömning som tidigare gjordes av att det nu skulle vara möjligt att öppna verksamheten till viss del måste nu justeras, och verksamheten fortsätter att vara stängd.

Staffanstorps kommun följer noga utvecklingen kring pandemin Covid-19, och gör ständigt avvägningar kring riskerna för smittspridning i verksamheter i relation till de nackdelar det innebär att verksamheterna är stängda. När det bedöms vara möjligt igen kommer Trivselpunkten åter att öppna, och det finns nu en god planering kring vilka aktiviteter som då kommer att prioriteras först.

Har du frågor om vad detta innebär går det bra att kontakta Trivselpunkten på telefon 046-25 12 99 eller 0709-35 17 75 eller på mail: trivselpunkten@staffanstorp.se.

Mer information om coronaviruset (covid-19)

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sjukvård och myndigheter där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Här besöker du sidan a.