Viktoria vill bredda Medborgarhusets verksamhet

Viktorias mål är att bredda Konsthallens och Medborgarhusets verksamhet och öppna upp mot allmänheten i högre grad än tidigare. Foto Ivar Sjögren

– Det finns många spännande föreningar och personer i Staffanstorp med specialintressen som vi gärna vill göra något tillsammans med och många med gemensamma punkter som vi kan sammanföra så snart pandemin ger möjlighet, säger Staffanstorps kommuns nya kultursekreterare Viktoria Munck.

Den 22 augusti öppnade Staffanstorps konsthall upp försiktigt efter att ha varit stängd i knappt ett halvår men i slutet av oktober stängdes verksamheten ner igen sedan smittspridningen i Skåne åter börjat öka.
Två utställningar hanns med innan det åter var dags att pausa verksamheten.

Höstens första utställning bestod av djur- och fågelfotografier av den mångfalt prisbelönade naturfotografen Brutus Östling och i oktober var det vernissage tillsammans med VSKG, västra Skånes konstnärsgille.
Tre kortare utställningar var ursprungligen planerade med regionala konstnärer fram till jul, men de två sista har pausats.

Ska bjuda in medborgarna

Viktorias mål är att, så snart pandemin åter ger utrymme för dessa möjligheter, inleda sitt arbete med att bredda Konsthallens och Medborgarhusets verksamhet och öppna upp mot allmänheten i högre grad än tidigare.

Mitt mål är att ha väldigt olika typer av utställningar här. Jag vill att alla medborgare ska få ut något av utbudet och jag vill gärna se mer av medborgarnas alster i Medborgarhuset. Här finns så många möjligheter och jag vill att alla ska få ut något av utbudet.

Elva år på Dunkers

Viktoria Munck har en gedigen bakgrund med utbildning på magisternivå i konstvetenskap, förhistorisk- såväl som historisk arkeologi, museologi och utställningsproduktion. Hon har läst språk och projektledning och ett brett kulturintresse, spelar piano, gitarr och bas och gillar att skapa med händerna.
Viktoria har arbetat elva år på Dunkers kulturhus i Helsingborg och även gjort ett kortare mellanspel i Hörby kommun.

När jag fick chansen att jobba i Staffanstorp med både en fin egen konsthall och det arkeologiska arvet i Uppåkra, utöver samma trevliga arbetsuppgifter som i Hörby, så valde jag att gå vidare hit, säger hon.

Text och bild: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt