Ung i Staffanstorp blickar mot digital mötesplats

Andreas Andersson.Foto: Ivar Sjögren/Arkiv.

Flera kommunala verksamheter håller stängt. Detta efter att smittspridningen av covid-19 ökat i hela landet. För i Ung i Staffanstorp innebär det att fritidsgården är stängd och att inga andra inomhusaktiviteter kan erbjudas. Men personalen kommer att finnas ute som stöd till alla de ungdomar som på grund av rådande omständigheter inte har en plats att samlas på.

Inga fysiska aktiviteter planeras in på grund av coronapandemin och restriktionerna som i ett första skede gäller fram till och med den 15 januari. Ung i Staffanstorp tittar nu över olika former av digitala lösningar så att du som ung förhoppningsvis inom kort kan erbjudas en digital mötesplats.

Rådande situation tvingar oss att tänka utanför boxen och skapa alternativa mötesplatser. En digital mötesplats kan vara ett sätt för oss att bibehålla kontakten med ungdomarna och ge de ett alternativ till fritidsgården. Det kan kanske förhoppningsvis också innebära att vi attraherar ungdomar som inte vanligtvis besöker oss fysiskt, säger verksamhetsledare på Ung i Staffanstorp.

Förutom att vara ute på stan och finnas där för de unga hjälper personalen på Ung i Staffanstorp till med bland annat inköp och leverans av matvaror till personer i riskgrupper.

En utmaning

När både lokala och regionala restriktioner åter igen införs för att försöka stoppa och minska smittan stärker även Folkhälsomyndigheten sina rekommendationer. Du ska inte enbart hålla avstånd inomhus utan även nu försöka hålla avstånd med minst en armlängds avstånd är du är utomhus.

Det blir en utmaning för oss. Vi är den verksamhet som ungdomar kan vända sig till och därför vill vi finnas där under coronasäkra förhållanden, säger Anna Andersen Hörman.

Vi har som mål att finnas ute, skapa trygghet och vara tillgängliga för ungdomarna i kommunen kvällar och helger, säger Andreas Andersson, verksamhetsansvarig för Ung i Staffanstorp.

 

Gamla värmeverket. Foto: Staffanstorps kommun Gamla värmeverket där Ung i Staffanstorp under normala omständigheter har sin verksamhet. Foto: Staffanstorps kommun

 

För senaste nytt om vad som händer rekommenderar Andreas Andersson och Anna Andersen Hörman att de unga har koll på sociala medier.

Du kan komma i kontakt med oss på våra sociala medier eller ringa oss på 046-25 11 69, upplyser Andreas och Anna.

Ung i Staffanstorp

Här följer du den senaste information om Ung i Staffanstorp:

Instagram

Facebook

 

Mer information

Här kan du läsa mer om de skärpta råden i Staffanstorps kommun och Skåne.

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att a