48 nya lägenheter i Sockerstan

- Vi bygger så att det ska passa alla åldrar med full tillgänglighet, säger Lenys fastighets AB:s vd Tobias Persson, här framför en av de översta våningarna tillsammans med platschef Alf Nordquist. Foto Ivar Sjögren

Med en fantastisk utsikt över trädtopparna i Sockerbruksparken växer Staffanstorps nya kvarter fram. Inflyttning sker nästa sommar men redan är 37 av de 48 lägenheterna bokade av hyresgäster i åldrarna 22 till 84 år.

Den nya hyresfastigheten i Sockerstan i Staffanstorp uppförs i ett tegelmaterial som anknyter till tidigare bebyggelse. Halva huset i ljust tegel och halva i rött.
Inflyttningen sker den 1 juni 2021.

Det blir en övervikt på mindre bostäder, främst ettor, tvåor och treor samt en fyra, säger bostadsföretaget Lenys Fastighets AB:s vd Tobias Persson.
Intresset har länge varit stort bland intressenter som kan tänka sig en lägenhet i den nya fastigheten.

För oss är det skönt att ha en lugn process i vår uthyrning med hyresgäster som inte har så bråttom utan planerar i god tid.

De flesta av våra nya hyresgäster har anknytning till Staffanstorp. Vissa är återvändare, någon vill komma närmare barnbarnen och någon flyttar hit utifrån. Vår målgrupp är normalt huvudsakligen 55+ men här i Staffanstorp har vi låtit marknaden välja och det har verkligen blivit stor åldersspridning.

Låtit marknaden välja

Leny Fastighets AB är ett Sjöboföretag som i sitt bestånd har cirka 1250 lägenheter i bland annat Ystad, Skurup, Tomelilla, Hörby, Veberöd och Staffanstorp.
Snitthyra för de nya lägenheterna ligger på 1530 kronor per kvadratmeter och varierar en aning mellan de små och stora bostäderna med något högre kvadratmeterhyra för de små.
Lägenheterna är fullt utrustade med helkaklade badrum, tvättmaskin och torktumlare som i alla lägenheter, diskmaskin är tillval.

En del av hyresgästerna har valt inglasad balkong som ett tillval. Vi bygger så att det ska passa alla åldrar med hissar, full tillgänglighet, breda dörrar och stödhandtag på alla toaletter så att detta inte ska behöva sättas in senare, säger Tobias Persson.

Garage i källaren

Fyra av bottenlägenheterna har uteplatser, samtliga övriga utom de minsta har balkonger. Överst i huset finns en trea på 93 och en fyra på 111 kvadratmeter, båda med vidunderlig utsikt över trädtoppar och hustak. På innegården ska det skapas utesittplatser och plats för cyklar.
Fastighetens uppvärmning ska ske med geovärme via fem djupborrade hål 325 meter ner i marken.
Ett parkeringsgarage byggs i källaren med plats för 14 bilar och extra spännande är fastighetsägarens planer att inrätta en gemensam bilpool för hyresgästerna med en gemensam bil. Det blir även ett mottagningsrum för olika typer av varuleveranser på första våningen.

Det gäller att följa med sin tid och utvecklingen går fort, säger Tobias Persson.

Text och bild: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt