Se över ditt behov av förskola och fritidshem över jullovet

Barn ritar.

Snart går en termin färgad av coronapandemin mot sitt slut. Staffanstorps kommun vill passa på att tacka alla för det arbete som görs för att försöka minska på den smittspridningen som pågår just nu.

Regeringen har fattat beslut att stänga landets gymnasieskolor från och med den 7 december. Undervisningen ska ske på distans fram till den 6 januari. Det gäller däremot inte för förskolor och grundskolor.

Staffanstorps kommun arbetar intensivt för att förhindra smitta. Eftersom många avdelningar enbart har ett eller några få barn under jullovet så är det inte möjligt att ha alla avdelningar öppna. Därför används sammanslagningar på förskolor och fritidshem precis som under tidigare år.

Av erfarenhet har förskolor och skolor haft ungefär hälften av de barn som anmälts som närvarande på plats under lovet. Vi skulle önska att ni som är vårdnadshavare i år verkligen ser över om ni har omsorgsbehov, och i god tid avanmäler ert barns närvaro om ni inte har behov av omsorg. På så vis kan vi se till att jul och nyår bidrar till att bryta utvecklingen och kunna ge fler personal en välbehövlig paus under lovet, säger Krister Åkesson, utbildningschef i Staffanstorps kommun.

Har du frågor eller tankar? Hör då av dig till respektive förskola, fritidshem, eller grundskola som är aktuell för dig.