Idrottshallar och badhus stänger

Bråhögsbadet. Foto: Staffanstorps kommun.

Med anledning av regeringen och Folkhälsomyndighetens nya restriktioner stänger Staffanstorps kommun sina idrottshallar och badhus med omedelbar verkan till i nuläget 24 januari.

På fredagen den 19 december presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten en rad nya coronaåtgärder, bland annat att ickenödvändig statlig, kommunal och regional verksamhet stängs ner, vilket berör bland annat badhus, badhallar, bibliotek och andra verksamheter.

Utomhusträning kan vara möjlig

Beslutet innebär att idrottshallar och badhus stänger för all typ av träning.  Utomhusträning kan vara möjlig om man vidtar åtgärder för att minska risken för smittspridning. Ta del av mer information kring Folkhälsomyndighetens råd här: Möjligt att fortsätta träna på utomhusanläggningar – under vissa förutsättningar

Biblioteken i Staffanstorp och Hjärup har haft stängt sedan november och erbjuder möjlighet att låna böcker via ”take-away” och boka tid för att använda dator. Du kan läsa mer om detta på bibliotekens hemsida.

Regeringens beslut gäller bland annat även förlängd distansundervisning, stramare alkoholtillstånd och munskyddsråd i kollektivtrafiken. Du kan ta del av mer information på regeringen.se

Beslut kan komma att ändras med kort varsel.

Information om vidare åtgärder eller ändringar kommer skickas ut kontinuerligt. Håll också utkik på kommunens webbplats.

Mer information

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att a

Det finns flera webbplatser med bra information:

1177.se

skane.se/coronavirus

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation

Lägesbild om läget i Skåne