Vaccination på äldreboenden och inom hemtjänsten

En Spruta

En SprutaNu finns ett vaccin mot covid-19. Covid19-vaccinet är viktigt för att skydda riskgrupper från allvarlig sjukdom och för att bromsa pandemin. Staffanstorps kommun samarbetar med Region Skåne som har huvudansvaret för vaccineringen.  De grupper som prioriteras först för vaccination är:

  • Personer som bor på äldreboenden
  • Personer som har hemsjukvård och hemtjänst. I denna grupp prioriteras personer med hemsjukvård före dem med enbart hemtjänstinsatser. Även vuxna personer som bor tillsammans med någon som har hemsjukvård/hemtjänst ingår.
  • Medarbetare inom äldreomsorgen.

Vaccinationerna påbörjas i kommunen efter årsskiftet, och berörda kommer att få mer information från boendet, hemtjänstföretaget eller hemsjukvården. Vaccinationerna kommer att påbörjas i mindre skala och sedan öka i takt med att tillgången på vaccin ökar.

Mer information om vaccinationer finns på 1177 vårdguiden (klicka här).