Ny e-tjänst för dig som söker ekonomiskt bistånd

Ny e-tjänst för dig som söker ekonomiskt bistånd. Bild: Pixabay

Den 1 februari lanserar Staffanstorps kommun en e-tjänst för dig som söker fortsatt ekonomiskt bistånd. Det innebär att du som tidigare har sökt ekonomiskt bistånd kan lämna in din fortsatta ansökan digitalt.

– Att införa e-tjänster är ett första steg till digitalisering. Detta är något som kommuninvånare efterfrågar då de vill ha god service och tillgänglighet. Staffanstorps kommun strävar även efter att vara en modern arbetsgivare och digitalisering av tjänster är en del av det, säger Annette Christiansson, förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen i Staffanstorps kommun.

Målet är att ge en enklare och snabbare service åt kommuninvånarna, som med den nya e-tjänsten kan ansöka om ekonomiskt stöd dygnet runt.

– E-tjänsten innebär en förenklad och snabbare service till Staffanstorpsbon som söker försörjningsstöd då ansökan kommer direkt till oss och invånarna på ett enkelt sätt kan kommunicera med en handläggare under utredningstiden genom Mina sidor, säger Amanda Perborn, enhetschef för Vuxenheten.

Vad innehåller Medborgatjänsten

Genom e-tjänsten kan du som är sökande och medsökande

  • ansöka om ekonomiskt bistånd
  • få information om händelser, beslut, beräkningar och utbetalningar som är
    kopplade till din ansökan
  • välja om du vill få meddelande via sms eller e-post när ditt ärende uppdateras
  • uppdatera dina personliga kontaktuppgifter

Var finns e-tjänsten?

Du hittar e-tjänsten, från den 1 februari, på kommunens webbplats om Ekonomiskt stöd.

Kontakt

För mer information och hjälp om hur du kan söka via vår e-tjänst kontakta din handläggare på arbetsmarkandsförvaltningen. Mer information finns även att läsa på vår webbplats.