Ett annorlunda lådbilsrally i år

Tävlande ekipage under lådbilsrally 2020. Foto: Andreas Holm

Som grädde på moset brukar sportlovet traditionsenligt avslutas med ett gastkramande lådbilsrally på Torget i Staffanstorp. På grund av coronapandemin genomförs rallyt under fredagen på ett annorlunda sätt.

För att minska risken för smittspridning får högst åtta personer befinna sig på plats när lådbilsrallyt genomförs. Hur kommer det då att gå till?

Varje ekipage kör två lopp var på Torget. Tävlingsklasser i traditionella lådbilsrallyt i år är fritidshem (förskoleklass-årskurs 2) och fritidshem (årskurs 3-åk 6) med start klockan 9 fredagen den 26 februari.
Två nya tävlingsklasser har lagts till i år;
Utsmyckning förskola och fritidshem. De finast pyntade/smyckade bilarna i varje klass belönas med pokaler.

Så går det till

  • Varje bil med besättning väntar i smågrupper om fyra-åtta personer på gatan mellan Norregatan och Torget fram till i höjd med Polisstationen och fortsätter in på Torget när klartecken ges.
  • Varje bil körs av en förare och två påförare och alla lopp tidtas och noteras i tävlingsprotokollet.
  • Efter två genomförda lopp lämnar varje bil med besättning genast Torget och gör plats för nästa tävlande.
  • Vissa förskolor och fritidshem som av personella skäl inte kan delta på Torget har bjudits in att delta i utsmyckningstävlingen.

Vi kommer att direktsända hela förmiddagen via kommunens Youtubekanal där du kan följa tävlingen, som pågår fram till cirka klockan 12.00.

Redan nu kan du kan du spara länken till fredagens livestream. Den hittar du här: www.youtube.com/watch?v=vyX2THzyLI4&feature=youtu.be

Vi uppmanar de som inte tävlar att följa eventet via webben och inte på plats.

Vinnare presentas i direktsändning

Alla deltagare får diplom. Snabbaste bil i varje klass vinner pokal. Vem som vunnit kommer vi att veta när alla kört sina lopp och det berättar vi i direktsändning från Torget.