Snart öppnar gästis sitt nya hotell

Adam och Sven-Olof Thorstensson. Foto: Ivar Sjögren

Den första maj öppnar Staffanstorps gästis nya hotell med 29 rum, en liten bistro och ett konferensrum för 24 personer.

Det känns verkligen spännande. Vi upplever att många ser det som positivt att det äntligen kommer ett hotell till Staffanstorp. Vi ser ljust på framtiden och sporras av utmaningen att hitta nya arbetssätt, säger VD Adam Thorstensson.

Hotellet har redan fått en hel del bokningar trots att man ännu inte inlett lanseringen mer än på sin egen hemsida.

Vi har flera bokningar i maj och juni och vi räknar med att ha fullt på invigningsdagen. Då är de flesta rummen uppbokade av staffanstorpare som vill prova oss under invigningen.

Gammal dröm

Familjen Thorstensson har ingen hotellerfarenhet bakom sig. Men det oroar inte Adam.

Inte mer än som gäster, ler han. Men det gäller att ha bra människor omkring sig och vi är ett bra team som sporrar varandra framåt och har kul ihop.

Gästis kökschef Marcus Hester har tidigare jobbat på Hotell Radisson i Malmö. Staffanstorps gästis har nu etablerat ett samarbete och varit på praktik på Radisson.

Vi har fått god kontakt och fått mycket stöd av Hotell Radisson och vi kommer att kunna rekommendera varandra i framtiden.

Detta är en gammal dröm för oss. Vår expansion har fortlöpt och gått bra, vår situation är stabil, så nu har vi vågat rikta blicken framåt.

Två sviter med spabad

Hotellchef blir Johan Hargemyr som varit restaurangchef på Gästis i flera år. Alejandra Mårtensson blir kvalitetsansvarig för de tre affärsområdena restaurang, hotell och café.
Av de 29 rummen är åtta premiumrum med litet högre standard samt två sviter. Till de båda sviterna tillhör en 20 kvm uteterass med spabad att användas året runt.

Det känns kul att kunna erbjuda något extra, säger Adam som tror på framtiden och att det finns ett underlag för hotellet.

Vi räknar med ungefär hälften affärsgäster, hälften privata gäster. Dels från företagen häromkring, dels besökare till staffanstorpsbor, bröllop, gästisgäster, etc. Vi ska även marknadsföra oss litet mot grannländerna när restriktionerna släppt.

Det nya hotellet drivs i familjekoncernen bestående av Bo i villa AB, Staffanstorp gästis hotell AB, Staffanstorps gästis restaurang AB samt Gästabudet AB.

Stärker näringslivet

Det nya hotellet är fantastiskt bra för Staffanstorp, säger Annika Jalgén, vd på Businessport Staffanstorp.

Ett hotell har varit efterfrågat länge. Många av våra företag har tillfälliga besök av kunder eller leverantörer som behöver någonstans att bo och konferensmöjligheten har varit efterfrågad. Detta stärker oss ytterligare och kan bli ännu en anledning för företag att etablera sig här. Hotellet är också ett härligt inslag för invånarna med det litet lyxiga konceptet god mat och härlig miljö. Så detta tillför verkligen mycket till vår kommun.