Coronasäkra cykelträffar med Trivselpunkten

Trivselpunktens ledare sitter på varsin cykel.

Coronaläget håller världen i sitt grepp och förhindrar social samvaro. Men i Staffanstorp frodas kreativiteten. Det gäller att tänka nytt och vårens nya grepp är coronasäkra cykelträffar ute i samhället för våra seniorer och personer med psykisk ohälsa.

Två av vår kommuns mycket uppskattade aktivitetssamordnare tar nu till ett nytt grepp för att erbjuda möten och samvaro för seniorer och personer med psykisk ohälsa som sitter ensamma hemma.

Eftersom läget fortsatt är ansträngt och vi saknar er alla vill vi berätta att varje onsdag från den 7 april mellan 13-16 kommer vi att ta med oss en kaffetermos, handsprit, visir och ett glatt humör och cykla ut för att träffa våra kommuninvånare nu när ni inte kan komma till oss på Trivselpunkten, säger Taina Ahola och Teresia Wellander på Trivselpunkten.

Ring oss på Trivselpunkten på 046-251299 så berättar vi vart vi tänker bege oss. Om du vill att vi ska cykla och möta dig någonstans så säg till. Vi kommer att cykla både till Hjärup, Kyrkheddinge och i Staffanstorp för att få till coronasäkra träffar och den som vågar och vill kan få en provtur med vår sprillans nya cykel.

Vi har visir och munskydd på oss när vi träffar er så att våra möten blir coronasäkra, säger Taina och Teresia.

Håll utkik efter oss där vi trampar runt ”side by side” i gula västar och svarta hjälmar” och så fort läget stabiliserat sig något kommer vi att öppna upp Trivselpunkten och restaurangen igen.

- Vi har munskydd och visir och kaffetermos med oss, säger Taina och Teresia som nu cyklar ut i vårvädret för att möta medborgarna. Foto: Ivar Sjögren

Vi vill även påminna om att vi fortfarande kan erbjuda samtal i grupp via Hjärnkoll. Ring oss på Trivselpunkten och anmäl intresse. Saknar du någon att prata med eller bara vill ”snick -snacka” bort en lite stund finns vi på Trivselpunkten bara ett telefonsamtal bort.  Numret till oss är 046-251299 och våra telefontider är 8-12 och 13-15.

Text och foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt