Inställt Valborgsfirande

Årets Valborgsfirande ställs in. Foto: Tiago Cabral/flickr.com

På grund av rådande förhållanden med coronapandemin ställs årets Valborgsfirande den 30 april i Staffanstorps kommun in.

Vi lever just nu i en tuff tid där det gäller att håll i och hålla ut. Staffanstorps kommun har arbetat intensivt med att motverka en eventuell smittspridning av covid-19. Kommunen har sedan tidigare fattat beslut om att offentliga arrangemang ställs in. På grund av rådande förhållanden blir valborgsfirandet annorlunda även i år.

Undvik fester och att bilda folksamlingar

Risken för smittspridning av covid-19 är fortsatt stor och därför rekommenderar Folkhälsomyndigheten att vi undvika fester och att bilda folksamlingar. Vi måste alla hjälpas åt att bromsa spridningen av covid-19. Det finns även ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika trängsel gäller givetvis även på valborgsmässoafton. Inga majbål kommer därför att tändas i Staffanstorp eller Hjärup.

Läs mer om coronarekommendationer under valborg och andra högtider på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Mer information

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa om information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att a