Ny tjänst för dig som kommuninvånare

Skärmdump på modulen för sms-tjänsten.

Om det blir vattenläcka, driftstörningar i sophämtningen eller vägarbeten så kommer det snart plinga till i din mobil. Staffanstorps kommun inför en ny tjänst för dig som kommuninvånare.

Idag delas information i form av brev ut till hushåll vid exempelvis planerad vattenavstängning. För de över 16 år med ett mobiltelefonnummer är det snart ett minne blott. Med kommunens nya sms-tjänst får du information direkt i din mobil. Kommunens anställda kommer även se vilka hushåll som saknar mobiltelefon. De hushållen kommer då vid akuta eller planerade arbeten att informeras via brev.

Bättre service till dig som invånare

Sms skickas endast ut till de hushåll eller områden som berörs av exempelvis en akut vattenläcka. Genom ett sms kan kommunen berätta om något akut inträffat, ge information om när problemet räknas vara avhjälpt med mera. Allt för att öka vår service till dig som kommuninvånare.

Mer information

Tjänsten planeras tas i bruk under vecka 25 (21-24 juni).

Besök vår sida SMS-tjänst vid driftstörningar för att läsa mer om tjänsten, hur du kan lägga till din jobbmobil med mera.