Årets guldkorn 2021 har korats

Årets guldkorn poserar med plakett och blombukett i handen.

För tionde gången delar utbildningsnämnden ut ett pris, Guldkornet, till en elev som uppvisat skolprestationer av extraordinär karaktär. Årets Guldkorn går till Lina Plantin på Hjärupslundsskolan.

Utbildningsnämnden har utifrån inkomna nomineringar beslutat om 2021 års pristagare med motiveringen:

Lina är en elev med en otrolig kämpaglöd! Hon var under en period av sin högstadietid svårt sjuk. Så snart hon orkade tänkte hon på sina klasskamrater och spelade in en hälsning där hon förklarade vad hon varit med om. Alltid omtänksam och mån om andra.

Lina ville komma igång med skolarbetet så fort hon kunde och jobbade så mycket hon klarade på sjukhusskolan. I 9:an kom Lina tillbaka med siktet inställt på att bli elevrådsordförande – ett uppdrag som hon klarat med beröm. Lina är en elev som engagerar andra elever och ser till att det blir en positiv stämning på lektionerna och på skolan.

Lina har höga mål även när det gäller studierna och har jobbat hårt. Hon lämnar högstadiet med fina betyg. Lina är en fantastisk elev som inte ger upp även om det är tufft och vi är övertygade om att hon kommer att nå långt.

Lina är ett riktigt guldkorn på skolan!

Priset är ett presentkort på 3 000 kronor och delades ut på skolavslutningen den 16 juni. Prisutdelare var Åsa Ekstrand (M), utbildningsnämndens ordförande, till vänster på bild.