Skånestafetten

Skånestafetten

Genom stafetten uppmärksammas Skånes fantastiska natur- och kulturmiljöer som finns tillgängliga för friluftsliv.

Den 26 mars inledde Skånes landshövding Anneli Hulthén Skånestafetten med att cykla till ett naturreservat i Malmö stad. Stafettpinnen togs emot av Malmö stad som sedan tog vidare stafettpinnen till ett reservat i nästa kommun. På det sättet går stafetten hela Skåne runt, från mars till september.

 

Den 13 september lämnade så Lunds kommun över stafettpinnen till Staffanstorps kommun vid Vallby mosse.

Kultur- och fritidschefen Johan Rasmussen och fritidschefen Andreas Andersson fick den stora äran att vara mottagare och överlämnare av stafettpinnen. Turen gick sålunda vidare till nästa kommun, Lomma kommun.

Från Valby mosse utanför Kyrkheddinge startade vi en ganska gråmulen torsdag den 16 september. Men en gråmulen torsdag utgör inget hinder från att upptäcka vad Staffanstorps kommun har att erbjuda. Det finns ju som sagt inga dåliga väder utan bara dåliga kläder, som man brukar säga! Från Vallby mosse kom vi fram till Konsthallen inne i Staffanstorp, där pågående utställning om Theodor Jönsson visades. På väg mot Hjärup cyklade vi naturligtvis genom Tirup där Tirups Örtagård var öppet lagom till kaffe. Stärkt av ypperligt gott kaffe gick turen vidare till Uppåkra där utgrävningar var i full gång! Väl i Hjärup besökte vi Staffanstorps kommuns senaste konstverk Oden, som med sitt ena öga blickar in i Hjärups nya fina park. Turen gick sedan vidare mot Lomma och Habo Ljung. En härlig tur!