Kommunen som arbetsplats

Kollage. Foto: Staffanstorps kommun

Att jobba i Staffanstorps kommun

Staffanstorp är en ung expansiv kommun med ungefär 24 000 invånare och cirka 1 000 anställda inom en variation av olika verksamheter. Här finns flera yrken inom till exempel förskola, skola, äldreomsorg, individ- och familjeomsorg, miljö och samhällsplanering.

Att arbeta hos oss innebär att du som medarbetare är med och skapar god kvalitet och service för kommuninvånarna samtidigt som du ges stora möjligheter att utvecklas i din profession. Vår ambition är att våra medarbetare i enlighet med kommunens vision, på arbetsplatsen och i utförandet av sitt arbete ska känna trygghet, engagemang och mod.

I Staffanstorps kommun finns många tankar och idéer om hur vi vill ha det i framtiden, vilka bland annat presenteras i projektet Framtidens kommun – perspektiv 2038. Vi inser att detta även ställer krav på att våra medarbetare tänker kreativt, gränsöverskridande och långsiktigt!

”Som arbetsgivare är Staffanstorps kommun trygg och samtidigt utvecklingsbenägen” (Förskollärare)

För dig som är intresserad av att arbeta inom skola eller förskola som timavlönad vikarie kan du kontakta respektive enhet via någon av dessa länkar- skola/förskola. Tänk på att du behöver uppvisa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret, vilket du begär hos polisen.

Attraktiva anställningsvillkor – Förmånspaketet

Introduktion – Alla anställda i kommunen ska få en gedigen introduktion i arbetet och arbetsplatsen. Alla nyanställda ska få ett välkomstpaket/introduktionspaket.

Förskottssemester – Du får betald semester redan första året du är anställd och när du fyller 40 år får du mer semester än vad lagen säger.

Semesterdagsväxling – Möjlighet att växla semesterersättning mot extra semesterdagar.

Utökad föräldraledighet – Möjlighet till föräldraledigt i upp till tre år och rätt till arbetstidsförkortning tills barnet fyller 12 år.

Anställda med inkomster som överstiger maxbeloppet får dessutom en extra ersättning vid föräldraledighet.

Friskvårdsbidrag – Alla tillsvidareanställda och de med långtidsvikariat har rätt till ett friskvårdsbidrag.

Gratis friskvårdsaktiviteter – Gratis inträde på vår badanläggning och möjlighet att spela innebandy och badminton.

Rabatterad friskvård – På utvalda lokala träningscenter erbjuds kommunanställda ett rabatterat pris.

Löneväxling till pension – Möjlighet att avsätta ett bruttolöneavdrag till pensionssparande.

Jubileumsfirande – Vi firar våra anställda som väljer att stanna i 25 år. De som stannat länge får även en större avtackning vid pensionsavgång.

LETA-programmet – För dig som kan tänka dig att bli chef eller ledare i framtiden finns ett program som genomförs vartannat år.

Rökfri arbetstid – Staffanstorps kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Kommunen som arbetsplats

 1. hej
  vad har en outbildad timanställd förskolevikarie i lön per timme? 52 år gammal ?

  1. Hej!
   Jag har skickat ett svar via din mailadress.

   Med vänlig hälsning
   Ulrika Blom
   HR-specialist

 2. Hej!
  Har jag förstått det rätt att friskvårdsbidraget är 650 kr/år( eller är det/ månad) om man är anställd i Staffanstorps kommun? Låter väldigt lågt om man vill få anställda att motionera och må bra. Jag kan inte hitta någon info om detta.

  Tack på förhand Mvh Åsa

  1. Hej Åsa!
   Som anställd i Staffanstorps kommun har du 650 kr/ år i friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer på intranätet under Medarbetare/Förmåner.

   Med vänlig hälsning Ulrika Blom, personalavdelningen

 3. Hej! Undrar om jag som blivit anställd i Hjärup som barnskötare har rätt till fri entré till Bråhögsbadet? Om jag förstod listan rätt här ovan? En annan fråga är om kommunen har kommunala cyklar då jag ska cykla till jobbet!

  Mvh Magnus

  1. Hej!

   Jag upptäckte att du inte har fått svar på din fråga, ber om ursäkt för det. Det stämmer att anställda i Staffanstorps kommun badar gratis på Bråhögsbadet. Kommunen har ett antal cyklar men dessa kan du endast låna vid behov.

   Du hittar mer information på Insidan om kommunens förmåner och hur du beställer badkort.

   Med vänlig hälsning
   Elin Eklund
   Personalavdelningen


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »