Kommunen som arbetsplats

Kollage. Foto: Staffanstorps kommun

Att jobba i Staffanstorps kommun

Staffanstorp är en ung expansiv kommun med ungefär 24 000 invånare och cirka 1 000 anställda inom en variation av olika verksamheter. Här finns flera yrken inom till exempel förskola, skola, äldreomsorg, individ- och familjeomsorg, miljö och samhällsplanering.

Att arbeta hos oss innebär att du som medarbetare är med och skapar god kvalitet och service för kommuninvånarna samtidigt som du ges stora möjligheter att utvecklas i din profession. Vår ambition är att våra medarbetare i enlighet med kommunens vision, på arbetsplatsen och i utförandet av sitt arbete ska känna trygghet, engagemang och mod.

I Staffanstorps kommun finns många tankar och idéer om hur vi vill ha det i framtiden, vilka bland annat presenteras i projektet Framtidens kommun – perspektiv 2038. Vi inser att detta även ställer krav på att våra medarbetare tänker kreativt, gränsöverskridande och långsiktigt!

”Som arbetsgivare är Staffanstorps kommun trygg och samtidigt utvecklingsbenägen” (Förskollärare)

För dig som är intresserad av att arbeta inom skola eller förskola som timavlönad vikarie kan du kontakta respektive enhet via någon av dessa länkar- skola/förskola. Tänk på att du behöver uppvisa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret, vilket du begär hos polisen.

Attraktiva anställningsvillkor

 • För dig som kan tänka dig att bli chef eller ledare i framtiden finns ett traineeprogram att söka till.
 • Jämställda löner – 2014 års lönekartläggning visar att det inte finns några osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män.
 • Du får betald semester redan första året du är anställd och när du fyller 40 år får du mer semester än vad lagen säger.
 • Möjlighet till föräldraledigt i upp till tre år och rätt till arbetstidsförkortning tills barnet fyller 12 år.
 • Anställda med inkomster som överstiger maxbeloppet får dessutom en extra ersättning vid föräldraledighet.
 • Gratis inträde på vår badanläggning och subventionerad friskvård på vissa träningscenter.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Kommunen som arbetsplats

 1. Hej!
  Har jag förstått det rätt att friskvårdsbidraget är 650 kr/år( eller är det/ månad) om man är anställd i Staffanstorps kommun? Låter väldigt lågt om man vill få anställda att motionera och må bra. Jag kan inte hitta någon info om detta.

  Tack på förhand Mvh Åsa

  1. Hej Åsa!
   Som anställd i Staffanstorps kommun har du 650 kr/ år i friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer på intranätet under Medarbetare/Förmåner.

   Med vänlig hälsning Ulrika Blom, personalavdelningen

 2. Hej! Undrar om jag som blivit anställd i Hjärup som barnskötare har rätt till fri entré till Bråhögsbadet? Om jag förstod listan rätt här ovan? En annan fråga är om kommunen har kommunala cyklar då jag ska cykla till jobbet!

  Mvh Magnus

  1. Hej!

   Jag upptäckte att du inte har fått svar på din fråga, ber om ursäkt för det. Det stämmer att anställda i Staffanstorps kommun badar gratis på Bråhögsbadet. Kommunen har ett antal cyklar men dessa kan du endast låna vid behov.

   Du hittar mer information på Insidan om kommunens förmåner och hur du beställer badkort.

   Med vänlig hälsning
   Elin Eklund
   Personalavdelningen

 3. Hej!

  Länken till traineeprigrogrammet fungerar inte. Kan man hitta mer info om traineeprogrammet någon annanstans?

  1. Hej Peter!

   Nu ska länken fungera igen.

   Med vänlig hälsning Jenny Lindskog, personalspecialist, Staffanstorps kommun

 4. Hej!

  Jag undrar vad undersköterskorna i er kommun har för arbetstidsmått. Är det 37,00 eller 38,25? Tacksam för svar.

  MVH
  Svetlana

  1. Hej Svetlana!
   Arbetstidsmåttet är reglerat i kollektivavtal och är för de som arbetar vardag och helgdagar 38,15 timmar per vecka. För de som arbetar natt är måttet 36,20 timmar per vecka.

   Med vänlig hälsning Jenny Lindskog, Personalspecialist, Staffanstorps kommun