Vi som jobbar här

Maria Leijgård

Maria Leijgård är utbildad socionom och arbetar som budgetrådgivare och alkoholhandläggare inom Individ- och familjeomsorgen.

Vad innebär ditt jobb?

Som budgetrådgivare till privatpersoner arbetar jag med råd och stöd kring den enskildes ekonomi. Det kan vara hur man kan få pengarna att räcka till, upprätta avbetalningsplaner, hjälp med kontakter på bank och inkassobolag, lägga upp en budget samt vara behjälplig vid ansökan om skuldsanering.

Som alkoholhandläggare handlägger jag alkoholtillstånd till restauranger och utbildning för serveringspersonal.

I tjänsten ingår även tillsyn hos de som har tillstånd.

Hur är det att arbeta i Staffanstorps kommun?

Jag trivs väldigt bra med att arbeta i Staffanstorps kommun, både med bra arbetskamrater, chefer och med mina varierande arbetsuppgifter. Friskvård på arbetstid en timme per vecka är också ett extra plus.

 

Lena Tempte

Lena Tempte arbetar som förskollärare på Lapptäckets förskola.

Vad innebär ditt jobb?

Det är fantastiskt att få förtroendet av ett barn att kliva in i deras värld. Att varje dag få uppleva stort och smått tillsammans, och vara nyfiken på det som händer just nu. Barn vet att världen är fantastisk! Att varje dag få skratta tillsammans med barn är livgivande. De skrattar med hela kroppen och det smittar av sig!

Det är härligt att hänga på barnens intressen och nyfikenhet. Att kasta sig in i projekt med barnets mod, fast att man som vuxen kanske anar att det inte är rimligt. Vi måste alla få gå våra egna vägar mot kunskap och erfarenheter! Och det är underbart att få följa barnen på den resan!

Hur är det att arbeta i Staffanstorps kommun?

Det är roligt att jobba på en förskola som satsar så mycket på pedagogernas  kompetensutveckling. Som uppskattar de erfarenheter och den kunskap den anställda har.

Arbetsgivaren har stora visioner och det går ibland rasande snabbt från tanke till handling! På ett positivt sätt.

 

Jennie Andersson är utbildad socionom och arbetar inom Individ- och familjeomsorgen.

Vad innebär ditt jobb?

Att jobba som socionom på myndighet innebär ett varierande arbete där den ena dagen inte är den andra lik och det är inte alltid att planeringen för dagen blir som man har tänkt sig. I Staffanstorp har vi kunniga kollegor som ställer upp när man behöver stöd i något ärende, man blir aldrig lämnad ”ensam” i gruppen.

Jag blir stolt över mitt arbete när jag följer upp ärenden och familjer, som kanske inte varit så motiverade till stöd under utredningstiden, men sedan pratar om den insats som har getts och menar att det verkligen inneburit en skillnad för deras liv. En ungdom som gått ut med godkända betyg och kommit in på gymnasiet trots tidigare problem hemma och stor skolfrånvaro är en annan sådan situation.

Det som motiverar mig att fortsätta mitt arbete är att vi kan ta ett helhetsgrepp om ett barn eller en ungdom som har det svårt på något sätt. Vi har en stor enhet där förebyggande och myndigheten samarbetar och man kan tänka ”utanför boxen” och samarbeta med skola, hälso- och sjukvård och andra som är inblandade. Ärenden med många inblandade professioner väcker mitt engagemang, där får jag vara spindeln i nätet och föra processen framåt. Vår stora enhet gör också att man kan få prova på annat arbete, som till exempel nu när jag har drivit ett projekt under ett år, vilket har gett mig mycket av både kunskap och kontakter.

Hur är det att arbeta i Staffanstorps kommun?

I Staffanstorps kommun upplever jag att det är nära till beslut, man är inte rädd att prova nya idéer och det finns ett modernt tankesätt.

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.