Vi som jobbar här

Maria Leijgård är utbildad socionom och arbetar som budgetrådgivare och alkoholhandläggare inom Individ- och familjeomsorgen.

Vad innebär ditt jobb?

Som budgetrådgivare till privatpersoner arbetar jag med råd och stöd kring den enskildes ekonomi. Det kan vara hur man kan få pengarna att räcka till, upprätta avbetalningsplaner, hjälp med kontakter på bank och inkassobolag, lägga upp en budget samt vara behjälplig vid ansökan om skuldsanering.

Som alkoholhandläggare handlägger jag alkoholtillstånd till restauranger och utbildning för serveringspersonal.

I tjänsten ingår även tillsyn hos de som har tillstånd.

Hur är det att arbeta i Staffanstorps kommun?

Jag trivs väldigt bra med att arbeta i Staffanstorps kommun, både med bra arbetskamrater, chefer och med mina varierande arbetsuppgifter. Friskvård på arbetstid en timme per vecka är också ett extra plus.

 

Lena Tempte arbetar som förskollärare på Lapptäckets förskola.

Vad innebär ditt jobb?

Det är fantastiskt att få förtroendet av ett barn att kliva in i deras värld. Att varje dag få uppleva stort och smått tillsammans, och vara nyfiken på det som händer just nu. Barn vet att världen är fantastisk! Att varje dag få skratta tillsammans med barn är livgivande. De skrattar med hela kroppen och det smittar av sig!

Det är härligt att hänga på barnens intressen och nyfikenhet. Att kasta sig in i projekt med barnets mod, fast att man som vuxen kanske anar att det inte är rimligt. Vi måste alla få gå våra egna vägar mot kunskap och erfarenheter! Och det är underbart att få följa barnen på den resan!

Hur är det att arbeta i Staffanstorps kommun?

Det är roligt att jobba på en förskola som satsar så mycket på pedagogernas  kompetensutveckling. Som uppskattar de erfarenheter och den kunskap den anställda har.

Arbetsgivaren har stora visioner och det går ibland rasande snabbt från tanke till handling! På ett positivt sätt.

 

Hoppa till navigering