Sommarpraktik

Sommarpraktik 2012 4 Colorama Foto: Michael Larsson

Sommarpraktik 2017

Staffanstorps kommun erbjuder sommarpraktikplatser för i första hand de elever som går i åk 9 och i andra hand de elever som går i åk 1 på gymnasiet och som inte tidigare haft sommarpraktik och som är skrivna i Staffanstorps kommun.

Praktikplatserna har delats in i tre perioder där varje period består av tre veckor, (den första perioden omfattas av 14 arbetsdagar, den andra perioden av 15 arbetsdagar och den tredje av 12 arbetsdagar) och 6 timmar per dag, måndag-fredag. Anledningen till att den sista perioden är 12 dagar är att gymnasierna startar den 16 augusti i år. Ersättningen är 60 kronor per timme inklusive semesterersättning.

Period 1: 19 juni – 7 juli
Period 2: 10 juli – 28 juli
Period 3: 31 juli – 15 augusti
Ansökningstiden är 13 mars klockan 9.00 till 2 april. Tilldelning av platser sker först efter ansökningstidens slut.

Länk till ansökan kommer finnas här. (Öppnar den 13 mars).

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

74 kommentarer till Sommarpraktik

 1. Hej,

  när får man vet om man blivit tilldelad en praktikplats el ej?

  1. Hej Pernilla!

   All information finns på vår webbplats:
   https://staffanstorp.se/arbete-och-naringsliv/sommarpraktik/information-till-ungdomar-2/

   Vi börjar skicka ut bekräftelserna nästa vecka.

   Med vänlig hälsning
   Michael Larsson
   Staffanstorps kommun

 2. Kommer man att få en bekräftelse att ansökan har registrerats?

 3. Hej

  Jag går årskurs 1 på gymnasiet och förra sommaren fick jag sommarjobb via kommunen. Finns det fortfarande möjlighet att få sommarjobb ändå?

 4. Hej! Vår son tänker söka sommarpraktik, men kan tyvärr bara 2 av de 3 veckorna i samtliga av perioderna ni nämner. Har han chans till att få sommarpraktik ändå eller försämras chanserna mycket? Mvh L

  1. Hej Lotta!

   Han har givetvis chansen att få sommarpraktik ändå om han uppfyller de andra kriterierna för att söka sommarpraktik. Ju fler perioder eller branscher man ansöker i desto större är chansen.

   Med vänlig hälsning
   Michael Larsson
   Staffanstorps kommun

 5. Hej!
  När öppnar anmälan för sommarpraktik 2017?

  Mvh

  Caroline

  1. Hej Caroline!

   Anmälan kommer att öppnas den 13 mars.

   Med vänlig hälsning
   Michael Larsson
   Staffanstorps kommun

   1. Tack för svaret!

 6. Hur gammal måste man vara för att ansöka om sommarpraktik/sommarjobb?

  1. Hej Anna!

   Man skall vara född 2001 eller äldre. Mer information om sommarpraktiken kommer vecka 9 och där kommer det finnas prioriteringsordningen på åldersgrupperna. Allt kommer att publiceras på ovanstående webbplats.

   Med vänlig hälsning
   Michael Larsson
   Staffanstorps kommun

 7. Hej!

  När läggs information inför 2017 ut?

  1. Hej,
   tänkte just fråga samma sak.
   Mvh
   Clemens

   1. Hej Clemens!
    Beklagar sent svar på din fråga. Vi håller på att sy ihop det sista med planeringen av årets sommarpraktik. Mer information om sommarpraktiken kommer vecka 9. Allt kommer att publiceras på ovanstående webbplats.

    Med vänlig hälsning
    Michael Larsson
    Staffanstorps kommun

  2. Hej Helene!
   Beklagar sent svar på din fråga. Vi håller på att sy ihop det sista med planeringen av årets sommarpraktik. Mer information om sommarpraktiken kommer vecka 9. Allt kommer att publiceras på ovanstående webbplats.

   Med vänlig hälsning
   Michael Larsson
   Staffanstorps kommun

 8. När får man veta om man fått plats eller inte?

  1. Hej Hanna!

   Om du klickar på ”Information till ungdomar” finner du en tidsplan över allt som har med sommarpraktiken att göra.

   Med vänlig hälsning Johanna Olsson, Sommarpraktik, Staffanstorps kommun, 046-251170

 9. Hej!
  Skulle bara höra med vad kompletteringsdag menas är det alla blanketter som ska vara inne då,
  När min son sökte så var där länkar och dom har vi tryckt ut.
  Ända ”lapparna”jag kan se är den från polisregistret, skatterevison och var lönen ska sättas in.
  Ansökning om praktik gjorde vi på kommunens hemsida.
  Är det något mer man ska göra

  Med vänlig hälsning, Jessica Lövkvist

  1. Hej Jessica!

   Den 15 april är sista kompletteringsdagen. Det är precis som du skriver, polisregister, skatterevison och kontolappen som ska vara inlämnade tills dess.

   Med vänlig hälsning
   Johanna Olsson, Sommarpraktik, Staffanstorps kommun, 046-251170

 10. Hej!

  Jag undrar om man får lov att praktisera när man går andra året på gymnasiet om man aldrig har gjort det innan? Sen undrar jag även om man får lov att praktisera i Staffanstorp fastän att man bor i till exempel Malmö?

  1. Hej!
   ”Staffanstorps kommun erbjuder sommarpraktikplatser för i första hand de elever som går i åk 9 och i andra hand de elever som går i åk 1 på gymnasiet och som inte tidigare haft sommarpraktik och som är skrivna i Staffanstorps kommun. ”

   Med detta menas att det är möjligt att söka men ovan prioriteras först. För att få söka måste man vara skriven och folkbokförd i Staffanstorp.

   Johanna Olsson
   Sommarpraktik
   Staffanstorps kommun
   046-251170

 11. Hej!

  Jag fyller 15 år till sommaren ( Är 01). och jag bara undrade om man får sommar praktik även om man är född 2001?

  1. Hej Angelika!
   Till Sommarpraktiken är det de som går i nian och i ettan på gymnasiet som kan söka till. Om du går i nian och är 01:a är det möjligt att få men då gäller lite andra regler och vårdnadshavare måste tillfrågas först. Annars är du mycket välkommen att söka nästa år.

   Vänligen Johanna Olsson, Staffanstorps kommun, sommarpraktik, 046-25 11 70

 12. Hejsan! Hade tänkt att söka sommarjobb via kommunen i år (är 00a) men skulle vilja söka sommarjobb på annat ställe också. Kan jag tacka nej till den praktikplatsen jag fått via kommunen, om jag får någon?

  1. Hej Hanna!

   Om du får en praktikplats är det möjligt att tacka nej. Det viktiga är bara att meddela oss så snart som möjligt så vi kan ersätta platsen.

   MVH
   Johanna Olsson
   046-251170

 13. Hej! Jag har haft sommarjobb i 9’an och första året på gymnasiet, nu går jag andra året och min fråga är om jag fortfarande kan söka sommarjobb? jag vet att ni prioriterar dom som inte haft sommarjobb innan men finns det en chans att få?

  1. Hej Elin,
   Sommarpraktik platserna ges max två gånger, så tyvärr måste jag säga nej. Däremot kan det finnas möjlighet för dig att söka till sommarlovsentreprenörerna. Håll koll på kommunens webbplats, så kommer det information efterhand.

   Vänliga hälsningar
   Madeleine Andersson
   Sommarpraktik

 14. Min son går första året på gymnasiet. Han fick sommarpraktiken från kommunen förra året. Om han fixar egen praktikplats, är han då garanterad att få det beviljat i år också?

  1. Hej Ulrica,
   Tyvärr måste jag svara nej på den frågan. De som prioriteras i första hand är de som inte tidigare har haft någon praktik. Jag rekommenderar dig att följa informationen på vår webbplats och att din son absolut ska göra en allmän ansökan, då det blir en del förändringar angående egna ordnade praktikplatser.
   Vänliga hälsningar
   Madeleine Andersson
   Sommarpraktik

 15. Hejsan!
  Skulle jag som går i 8:an kunna söka sommarjobb?
  Om det inte skulle vara möjligt har du något tips på ett bra ställe i Staffanstorp där man skulle tjäna några slantar?

  1. Hej Anna,
   De som kan söka sommarpraktik genom kommunen är de som går i nian och i första ring på gymnasiet. Du är hjärtligt välkommen nästa år!
   Jag har tyvärr inte mer tips om andra sommarjobb, men det jag kan rekommendera är att ”knacka” dörr och presentera dig själv.
   Lycka till!
   Vänliga hälsningar
   Madeleine Andersson
   Sommarpraktik

 16. Hej, jag går andra året på gymnasiet och läser till undersköterska. Om jag vill ha ett sommarjobb, eller sommarvikariat inom just vården, ska jag söka här eller är det bara för yngre? och isåfall var ska jag söka?

  Tack på förhand

  1. Hej Jacklin!
   Du kan kontakta de som driver omsorg, boende och hemtjänst i kommunen och fråga efter sommarjobb i vården: Attendo 0725-107030, Humana 070-164 74 28, Klöverlyckan 040-46 21 17 , Ugglans 0707-69 38 60, kommunens hemtjänst 046-25 12 79/046-25 12 70, Magnoliagården 0767-90 29 00, Klöverlyckan, Hjärup 040-46 21 17.
   Lycka till Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 17. Hej, min bror fick en plats på ett café, men sedan fick han veta att caféet har stängt. Han fick senare välja mellan två andra platser, och fick som svar att ni skulle ta kontakt med den platsen han valde. Men han har inte fått något svar än, och sista perioden börjar på måndag. Han undrar nu vad han ska göra.

  1. Det är upprop på Rådhuset måndag den 27/7 kl. 8.30.
   Välkommen dit för mer information.

   Vänliga hälsningar
   Madeleine Andersson
   Arbetsmarknadsenheten

 18. Hej, jag har fått tillbaks min ansökan om sommarpraktik och fått den avslagen. Finns det någon möjlighet att jag ändå kan få om jag själv hittar en arbetsplats eller är det för sent?

  1. Hej Viggo,
   tyvärr måste jag svara nej på den frågan, då sista ansökningsdag var den 31 mars och sista kompletteringsdag den 15 april.

   Vänliga hälsningar
   Madeleine Andersson
   Arbetsmarknadsenheten


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »